PočetnaIstočna SrbijaPREDSTAVA POSLE KOJE MUŠKARCIMA NIJE UDOBNO U ZAJEČARU

PREDSTAVA POSLE KOJE MUŠKARCIMA NIJE UDOBNO U ZAJEČARU

Zaječar, 28. maj – Predstava „Noć u kući gospodina Kolaka” koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Irfan Mensur imaće večeras od 20 sati susret sa zaječarskom publikom u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović”. Igraju: Boda Ninković. Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera. Ponovo. Nakom 15 godina od mog prvog i jedinog takvog, a ujedno i debitanskog komada. „Ne igraj na Engleze” je komad o tri antiheroja posle koga muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno. „Noć u kući gospodina Kolaka” je komad o tri antiheroja posle koga muškarcima nije udobno, a ženama je sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja – kaže pisac Vladimir Đurđević uz pitanje:

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE