Uslovi korišćenja

DOBRODOŠLI NA VEB PORTAL BORSKENARODNE.COM

Dobrodošli na portal „Borske Narodne Novine”. Korišćenjem bilo kog dela portala „Borske Narodne Novine” automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala „Borske Narodne Novine”, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Nijedan deo portala „Borske Narodne Novine” ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Ukoliko smatrate da je portal Borske Narodne Novine povredio vaša autorska prava kontaktirajte nas! Slučaj će, po hitnom postupku, biti razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah, ukoliko se ustanovi validnost prijave. Kontakt u svakom trenutku možete ostvariti putem imejla: office@borskenarodne.com

Borske Narodne ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka).

DRUŠTVENE MREŽE

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembra 2013.) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stracine Borske Narodne Novine uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja.

Sporne komentare građani mogu prijaviti putem imejla: office@borskenarodne.com

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti Borskih Narodnih Novina da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

INTERNET SAJTOVI

  • Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 600 karaktera iz teksta,
  • kompletan naslov,
  • jednu fotografiju,
  • obavezno vidljivo navođenje izvora (borskenarodne.com) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
  • objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži „nofollow“!

TELEVIZIJA/RADIO

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja portala Borske Narodne Novine kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

ŠTAMPANA IZDANJA

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje portala Borske Narodne Novine kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
  • Uz preuzete fotografije obavezno je navođenje portala Borske Narodne Novine kao izvora.

PRAVILA KORIŠĆENJA OSTALIH SADRŽAJA

Osim sopstvenih autorskih sadržaja, portal Borske Narodne Novine se sastoji i od sadržaja partnera i oglašivača, kao i sadržaja i linkova koji vode ka spoljašnjim stranicama, odnosno sadržajima kreiranim od strane trećih lica. Portal Borske Narodne Novine ne vrši bilo kakav nadzor ili kontrolu nad navedenim sadržajima i drugim internet stranicama, zbog čega ne snosi nikakvu odgovornost u pogledu tih sadržaja.

Portal Borske Narodne Novine nisu odgovorni za sadržaj oglašivača na portalu, niti za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika portala Borske Narodne Novine, preko ili izvan samog portala, se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika, te portal Borske Narodne Novine nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Delatnost izdavača i urednika portal Borske Narodne Novine je usmerena ka, između ostalog, obezbeđivanju njegovog stabilnog i sigurnog funkcionisanja. Ipak, urednici i izdavači nisu odgovorni u slučaju eventualnog prekida emitovanja ili funkcionisanja portala, niti su odgovorni u slučaju eventualnog pojavljivanja internet virusa ili drugih štetnih sadržaja na portalu, postavljenih od strane trećih lica.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Portal Borske Narodne Novine poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca, s tim da portal može koristiti podatke o korisnicima dobijene tokom njegovog korišćenja (isključivo podaci o računaru i o internet provajderu) isključivo u svrhu poboljšanja kvaliteta sadržaja na portalu i njihovog prilagođavanja publici koja ga posećuje.

IZMENA I PRIMENA PRAVILA KORIŠĆENJA

Portal Borske Narodne Novine zadržava pravo da kao izdavač u svakom trenutku, bez prethodne najave, privremeno ili trajno izmeni pravila korišćenja portala borskenarodne.com.

Navedena pravila korišćenja se primenjuju nazavisno od načina i platforme korišćenja portala borskenarodne.com, bez izuzetka.