PočetnaIstočna SrbijaBorNOVA BORSKA BOLNICA IPAK ĆE SE GRADITI BEZ HELIDROMA? - OČEKUJE SE...

NOVA BORSKA BOLNICA IPAK ĆE SE GRADITI BEZ HELIDROMA? – OČEKUJE SE DA RADOVI POČNU SLEDEĆE GODINE

Bor, 14. jul – Grad Bor raspisao je krajem juna drugi tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice u Boru, nakon što je prethodni postupak poništen.

Gradonačenik Bora Aleksandar Milikić je kazao da je prvi tender propao zbog žalbe jedne od zainteresovanih strana na zahtev da nova bolnica ima helidrom.

Smatram da je sasvim normalno da bolnica u Boru ima helidrom, uzimajući u obzir da imamo sedam rudnika i da se nalazimo na sto kilometara od prvih velikih kliničkih centara – rekao je gradonačelnik.

Uprava za javne nabavke, kako kaže, odlučila je da postupak javne nabavke za projektovanje nove bolnice ponovi bez helidroma.

Iako smatram da je to loš potez prema Gradu Boru, ne želimo da gubimo vreme. Raspisali smo novi javni poziv za projektovanje, kako bismo što pre započeli radove na izgradnji. Tender je otvoren do drugog avgusta, i očekujem da do kraja godine dobijemo završen projekat – dodao je Milikić, a prenosi portal Bor030.

Iako u novom tenderu nema detaljnog opisa helidroma, kao što je to bilo u prethodnom postupku, on nije u potpunosti izostavljen iz tehničke dokumentacije.

Naime, u delu „Obim radova“ stoji: „Nakon sageldavanja potreba Opšte bolnice u Boru, očekje se da novoprojektovani kompleks sadrži: novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2, infrastrukturni objekti (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova…) i parterno uređenje i interne saobraćajnice unutar parcele sa definisanim položaja helidroma.

Milikić je najavio da će naredne godine početi izgradnja bolnice na lokaciju Novom gradskom centru.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE