PočetnaIstočna SrbijaBorIZGRADNJA EVROPSKOG VRTIĆA U NOVOM GRADSKOM CENTRU NAPREDUJE PO PLANU

IZGRADNJA EVROPSKOG VRTIĆA U NOVOM GRADSKOM CENTRU NAPREDUJE PO PLANU

Bor, 3. avgust – Radovi na izgradnji Evropskog vrtića u naselju Novi Gradski Centar teku prema utvrđenom planu, a ekipa zadužena za realizaciju ovog infrastrukturnog projekta poslednjih dana intenzivno radi na izlivanju gornje ploče objekta. Prema rečima izvođača radova, po završetku izgradnje vrtića, Borani će zaista imati čime da se ponose.

Novi vrtić će se prostirati na 3,5 hiljade kvadratnih metara, imaće kapacitet za smeštaj 270 mališana koji će biti raspoređeni u 14 vaspitnih grupa od jaslenog do predškolskog uzrasta.

Osim unutrašnjeg dela, ono što će dodatno krasiti ovaj prostor je spoljašnji izgled gde će deca imati priliku da uče i istražuju kroz igru i zabavu na uređenim zelenim površinama koje će biti prilagođene njima.

Ovo naselje polako dobija obrise modernog dela grada. Kako su prilikom obilaska radova istakli predstavnici lokalne samouprave, u planu je izgradnja i drugih objekata kao što su nova bolnica i crkva, a završetak izgradnje vrtića je predviđen za kraj naredne godine.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE