PočetnaVestiSeptembar u Srbiji: TOPLO, ALI PRIJATNIJE VREME NAKON VRELOG AVGUSTA

Septembar u Srbiji: TOPLO, ALI PRIJATNIJE VREME NAKON VRELOG AVGUSTA

Nakon izrazito toplog avgusta, stanovnici Srbije mogu očekivati prijatniji, ali i dalje topao septembar, prema najnovijoj mesečnoj vremenskoj prognozi koju je objavio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prema prognozama, minimalne dnevne temperature će se tokom septembra kretati u rasponu od 15 do 23 stepena Celzijusova, dok će maksimalne temperature biti između 26 i 34 stepena. Najtoplije će, očekivano, biti u Beogradu i Novom Sadu, posebno krajem avgusta i početkom septembra, dok će niže temperature preovladavati nakon 20. septembra.

Kopaonik će, kako navode meteorolozi, biti najhladnija tačka Srbije, sa minimalnim temperaturama koje će krajem meseca padati i do 4 stepena, dok dnevne temperature neće prelaziti 20 stepeni Celzijusovih.

Padavine će biti sporadične, a prema grafikonu RHMZ-a, najmanje kiše očekuje se u Nišu do 2. septembra, dok će na Zlatiboru i Kopaoniku povremeno dolaziti do padavina tokom celog meseca.

Iz RHMZ-a ističu da je ova mesečna vremenska prognoza orijentaciona i da se preporučuje praćenje detaljnijih prognoza za pet dana unapred kako bi se dobila preciznija slika vremenskih prilika.

Septembar donosi olakšanje u odnosu na vreli avgust, ali i dalje treba računati na toplije dane, posebno u većim gradovima i na nižim nadmorskim visinama.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE