PočetnaVestiDruštvoSLEDEĆE SEDMICE I DO 29 STEPENI

SLEDEĆE SEDMICE I DO 29 STEPENI

Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), vremenske prilike u Srbiji narednih dana biće raznolike. Na severu zemlje očekuje se pretežno sunčano vreme, dok će u ostalim krajevima biti umereno do potpuno oblačno. Kiša i lokalni pljuskovi najviše će pogoditi jug i jugozapad Srbije, dok će u ostatku zemlje padavine biti retke.

Vetar će biti slab do umeren, ali u donjem Podunavlju očekuje se pojačan istočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 13 stepeni Celzijusa, dok će dnevne maksimalne temperature biti raznolike – od 17 stepeni na jugu i jugozapadu, do 24 stepena na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini.

Beograd: Magla ujutro, sunčani intervali tokom dana

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, sutra se očekuje kratkotrajna magla u pojedinim delovima grada tokom jutra. Tokom dana preovlađivaće promenljivo vreme sa sunčanim intervalima, dok će vetar biti slab do umeren, istočnog pravca. Temperature u Beogradu će se kretati od 9 do 13 stepeni ujutro, dok će maksimalna dnevna temperatura biti oko 22 stepena Celzijusa.

Nestabilno vreme krajem nedelje, košava slabi u subotu

Od četvrtka do subote severni i severoistočni delovi Srbije očekuju uglavnom suvo vreme, dok će ostatak zemlje biti pod uticajem nestabilnih vremenskih prilika, sa mestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. U Podunavlju, Pomoravlju i Banatu duvaće umeren, povremeno jak istočni vetar, poznat kao košava, koji će u subotu oslabiti.

Sunčan početak naredne sedmice, povratak kiše u sredu

Od nedelje do utorka Srbiju očekuje pretežno sunčano vreme sa maksimalnim temperaturama između 24 i 29 stepeni Celzijusa. Košava će ponovo dobiti na snazi krajem dana u utorak, a u sredu se očekuje postepeno naoblačenje sa juga koje će doneti kišu i pljuskove tokom večeri i noći.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE