PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: BOR I TIMOČANIN UBEDLJIVI I U GOSTIMA, I TIMOK POBEDIO

Fudbal: BOR I TIMOČANIN UBEDLJIVI I U GOSTIMA, I TIMOK POBEDIO

Bor, Zaječar 30. septembar – Bor 1919 i knjaževački Timočanin, povratnik iz Srpske lige u zonu Istok, nezadrživi su i ubedljivi i u gostima: „rudari“ su savladali nezgodnu ekipu „Tanaska Rajića“ – 3:1, dok su momci iz kneževog grada, nadigrali štubički Branik – 4:1.

Bor, sa novom upravom i obnovljenim timom, uz mladog i ambicioznog, verovatno i jednog od najperspektivnijih u srpskom fudbalu, trenera Milosavljevića, igra sve bolje i bolje i ne zna za loš rezultat. Ne pamti se da su „crno – beli“ iz grada bakra tako dobro počeli jednu sezonu.

Ovo je zaista vredan pažnje start i neće biti iznenađenje ako se navijači ponovo vrate na stadion „kraj pirita“. To je cifra 2000 do 3000 gledalaca, što je neuporedivo najbolja poseta u Timočkoj Krajini. Timok je u Srpskoj ligi, primerice, juče na svom stadionu posmatralo, prema izveštajima zaječarskih medija, 200 navijača. Timok je, podsetimo, pobedio paraćinsko Jedinstvo sa 2:0 u odličnoj utakmici, gde su gosti sve vreme bili u podređenom položaju. „Plavo beli“ su na petom mestu i zaostaju za prvoplasiranim Dinamom Jug pet bodova.

Vredno je zabeležiti da je iznenadio kladovski Đerdap pobedivši Radničkog u Svilajncu sa 3:2. U zoni Istok istakao se i glavni konkurent Boranima za šampiona, Timočanin, ali je negotinski „Hajduk Veljko“ posustao izgubivši od borbenog tima Gnjilana – 3:2.

U ostalim susretima – Midžor je u Kalni izgubio od Balkanskog 3:5, Rtanj je kod kuće savladao Lužnicu – 3:2. dok su Knjaz i Rudar podelili bodove – 4:4.

Na tabeli Istoka vodi Bor sa 21, drugi je Timočanin sa 19, dok je „Hajduk Veljko“ treći sa 16 bodova.

U narednom kolu Bor opet gostuje i to Balkanskom u Dimitrovgradu, Timočanin ima lakši zadatak, igra kao domaćin sa Gnjilanom, „Hajduk Veljko“ dočekuje Knjaza, a majdanpečki Rudar pirotskog „Tanaska“.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE