PočetnaIstočna SrbijaBorJEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA SVA DOMAĆINSTVA U BORU I OVE GODINE

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA SVA DOMAĆINSTVA U BORU I OVE GODINE

Bor, 8. oktobar – I ove godine, sva domaćinstva na teritoriji grada Bora i okolnih sela mogu računati na jednokratnu novčanu pomoć iz gradskog budžeta. Kao i ranije, isplata će se vršiti putem Centra za socijalni rad „Bor“. Iako tačan iznos sredstava još uvek nije poznat, inicijativa je pokrenuta od strane gradonačelnika, uz objavljen oglas koji poziva nosioce domaćinstava da podnesu zahtev za ovu vrstu podrške.

Ko ima pravo na pomoć?

Prema oglasu Centra za socijalni rad, pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvaruju nosioci domaćinstava pod jednakim uslovima. Pomoć je namenjena poboljšanju životnog standarda građana i zadovoljenju osnovnih potreba. „Ova finansijska podrška namenjena je poboljšanju životnog standarda i kvaliteta života građana, kao i zadovoljenju osnovnih životnih potreba“, stoji u oglasu.

Važno je napomenuti da se pomoć ostvaruje po domaćinstvu, a ne po članu porodice. Komisija Centra će razmotriti svaki podneti zahtev i proveriti da li su ispunjeni svi potrebni uslovi na osnovu dostavljene dokumentacije.

Koji su uslovi za prijavu?

Da bi se ostvarilo pravo na pomoć, nosioci domaćinstava moraju ispuniti određene kriterijume, među kojima su državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Bora. Pored toga, neophodna dokumentacija obuhvata ličnu kartu, dokaz o vlasništvu nad nepokretnostima i tekući račun.

Kako podneti zahtev?

Podnošenje zahteva počinje 9. oktobra i trajaće do 30. oktobra 2024. godine. Građani mogu podneti zahteve svakog radnog dana, od 7 do 17 časova, lično u prostorijama Centra za socijalni rad, u ulici Vojske Jugoslavije broj 11.

Za osobe sa invaliditetom ili one koje zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da samostalno podnesu zahtev, postoji mogućnost da se obrate telefonom Centru za socijalni rad na brojeve 030/422-589 i 0607377704.

Kada se očekuje isplata?

Isplata sredstava će uslediti nakon završetka postupka obrade zahteva i obezbeđivanja finansijskih sredstava iz gradskog budžeta. Precizan datum isplate biće poznat kada sredstva budu obezbeđena.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE