PočetnaIstočna SrbijaBor"OK/no: POGLED U REGIONALNU KNJIŽEVNOST" U BIBLIOTECI BOR OD 18. DO 20....

„OK/no: POGLED U REGIONALNU KNJIŽEVNOST“ U BIBLIOTECI BOR OD 18. DO 20. OKTOBRA

Bor, 10. oktobar – Od 18. do 20. oktobra, gradska biblioteka će ugostiti književni program pod nazivom OK/no: Pogled u regionalnu književnost, koji okuplja šest renomiranih autorki iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Makedonije. Ove književnice će kroz tri večeri predstaviti svoje radove i razgovarati o temama koje su im zajedničke, ali koje svaka obrađuje na jedinstven način.

Program će se odvijati u tri „epizode“, u kojima će autorke međusobno, ali i sa publikom, diskutovati o različitim temama koje prožimaju njihovo književno stvaralaštvo. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku ljubiteljima književnosti da izbliza upoznaju savremene autore i autorke iz regiona i uđu dublje u svet njihovih priča, stilova i perspektiva.

Pored večernjih razgovora, u subotu i nedelju od 12 sati biće organizovane radionice kreativnog pisanja, na kojima će autorke direktno raditi sa učesnicima. Radionice su otvorene za sve zainteresovane, a prijave su moguće u biblioteci ili putem sledećeg linka: Prijava za radionicu.

Autori vizuala su Mihajlo Dragaš (plakat) i Miljana Tešović (animacija).

U popodnevnim satima, od 17 do 18 sati, autorke će čitati odlomke iz svojih najnovijih ili neobjavljenih dela. Ovaj segment je posebno interesantan jer omogućava publici da zaviri u aktuelni rad ovih pisaca, a otvoren je i za sve one iz publike koji žele da pročitaju svoje tekstove.

Više informacija o događaju možete pronaći na Facebook stranici događaja.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE