PočetnaIstočna SrbijaBorGRAD BOR PLANIRA IZGRADNJU PUTA KOJI ĆE POVEZATI BOR 2 I BANJSKO...

GRAD BOR PLANIRA IZGRADNJU PUTA KOJI ĆE POVEZATI BOR 2 I BANJSKO POLJE

Bor, 12. oktobar – Članovi Gradskog veća u Boru doneli su odluku o pokretanju javne rasprave za izradu plana detaljne regulacije saobraćajnice koja bi povezala naselja Bor 2 i Banjsko Polje. Cilj ove nove saobraćajnice je skraćenje puta od Bora do Brestovačke Banje, a time i do Borskog jezera, kao i rasterećenje trenutnog putnog pravca.

Prema idejnom projektu, dužina nove deonice iznosi nešto više od dva kilometra, što bi značilo skraćenje puta za približno sedam kilometara. Očekuje se da će ovaj novi pravac značajno poboljšati bezbednost u saobraćaju i omogućiti brži i efikasniji prelazak između naselja.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, izjavio je: „Ova saobraćajnica treba da bude veza između dva naselja, ali i prema Borskom jezeru i svim naseljima na toj strani. Dobro je da smo u prethodnim godinama uradili nekoliko idejnih projekata i sada smo dobili jedno od najboljih rešenja koje je za grad Bor prihvatljivo. Kada se završi Plan detaljne regulacije, a očekujem da to bude u prvoj polovini 2025. godine, odmah ćemo krenuti u projektovanje i izgradnju puta.

Prema procenama, ukupna vrednost projekta iznosi oko 350 miliona dinara. Milikić je dodao da se očekuje da kompletan posao bude završen početkom 2026. godine, kada bi put trebao biti pušten u funkciju.

Javna rasprava o izradi ovog plana trajaće od 11. do 25. oktobra, dok će se javna prezentacija i okrugli sto na ovu temu održati 21. oktobra. Grad Bor poziva sve zainteresovane građane da učestvuju u raspravi i daju svoj doprinos ovom važnom infrastrukturnom projektu.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE