PočetnaIstočna SrbijaBorEKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA U BORU DOBILA FUNKCIONALAN I SAVREMEN KABINET KUVARSTVA

EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA U BORU DOBILA FUNKCIONALAN I SAVREMEN KABINET KUVARSTVA

Bor, 18. oktobar – Srbija Ziđin Koper izašla je drugi put u susret Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru i nabavkom funkcionalnih kuhinjskih elemenata pomogla uređenje kabineta kuvarstva. Ovom donacijom poboljšani su uslovi izvođenja nastave za učenike koji se školuju za kuvare.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Nastojimo da kroz različite projekte i stipendije, ali i putem partnerstva sa obrazovnim ustanovama doprinesemo boljoj budućnosti za mlade. Drago mi je što nas je rukovodstvo škole pozvalo da razgledamo renovirani kabinet kuvarstva, jer ovde nismo prvi put i znamo kako je on izgledao ranije. Počeli smo danas razgovore i o dualnom obrazovanju, pa se nadam da ćemo dati podstrek razvoju i ovog načina školovanja rekao je predstavnik Kancelarije za ESG u Srbija Ziđin Koper Feng Kui.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Učenici drugog i trećeg razreda Ekonomsko-tregovinske škole dočekali su (16. oktobra) goste u duhu srpske tradicije, uz pogaču i so, a potom im pokazali svoje kulinarske veštine.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Ovo je druga donacija kompanije Srbja Ziđin Koper našoj školi i upotrebljena je za nabavku kuhinjskih elemenata u kabinetu kuvarstva. Grad Bor nam je prošle godine pomogao da zamenimo belu tehniku, pa je sada učionica potpuno renovirana i spremna za školovanje budućih generacija kuvara. Želimo da nastavimo saradnju sa Srbija Ziđin Koper u drugim oblastima i da uz njenu pomoć razvijemo i sistem dualnog obrazovanja – kazala je dirketorka Ekonomsko-trgovinske škole Sonja Stamenković.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Na svečanosti upriličenoj povodom primopredaje donacije predstavnici Srbija Ziđin Koper imali su priliku i da probaju sprecijalitete koje su za njih pripremili đaci.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE