PočetnaIstočna SrbijaBorSAOPŠTENJE VNS POVODOM PRETNJI PRIPADNIKU ALBANSKE NACIONALNE MANJINE U BORU

SAOPŠTENJE VNS POVODOM PRETNJI PRIPADNIKU ALBANSKE NACIONALNE MANJINE U BORU

Saopštene Vlaške narodne stranke prenosimo u celini

Bor, 14. decembar – Vlaška narodna stranka izražava zabrinutost povodom najnovijeg incidenta na etničkoj osnovi koji se tokom proteklih dana dešava u Boru.

Građanin Bora albanske nacionalne manjine A.Z. uznemiravan je poslednjih dana više puta na nacionalnoj osnovi. Na vratima njegovog stana ispisane su uvredljive poruke a u poštansko sanduče su mu ubačena preteća pisma.

Našem sugrađaninu, čija je familija već treću generaciju u Boru je poručeno da se što pre iseli iz Bora, takođe su upućene pretnje da mu je ugrožen auto kao i stan u kome živi.

Nepoznata lica su takođe noću pokušali da mu razbiju prozor na stanu.

U Boru živi više od 20 etničkih manjina, značajnih etničkih probelma do sada nije bilo čime se Bor može ponositi kao skladna multietnička sredina. Poslednji događaji međutim prete da ugroze ovo stanje.

Vlaška narodna stranka smatra ovakve incidente neprihvatljivim i traži od nadležnih organa odlučnu reakciju. Istovremeno ponovo alepujemo na vlast daonemogući stvaranje negativnog raspoloženja u društvu prema manjinama kroz medije bezbedonosni i školski sitem, čiji su rezultat upravo ovakvi indcidenti i tenzije.

 

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde