PočetnaIstočna SrbijaBorZAŠTO JE PREDSEDNIK PODNEO OSTAVKU I ZAŠTO VLASTIMA U BORU NE TREBAJU...

ZAŠTO JE PREDSEDNIK PODNEO OSTAVKU I ZAŠTO VLASTIMA U BORU NE TREBAJU NOVINARI?

Bor, 6. februar – Iako je do izbora na svim nivoima preostalo još relativno malo vremena, manje od dva meseca, vlast u Boru ne bije bitke samo sa opozicijom, nego i – novinarima. Predstavnici medija nisu poželjni na sastancima lokalne vlasti, Ziđina i okolnih sela. I nije to hir kineske kompanije koja nema šta da krije ( radi se isključivo u saradnji sa državom i po ugovorenim obavezama), nego lokalnih moćnika koji smatraju da se zborovi građana u selima politizuju, verovatno na štetu stranke koju oni zastupaju i koja im je dala mogućnost da se ponašaju bahato i neprimereno. Zbog toga im je njihov izabranik, predsednik MZ Slatina, Boban Milojković podneo ostavku i časno i glasno poručio: – Legitmni predstavnici sela nisu hteli da uđu u poslati autobus i da nekome u Boru “idu pod noge”, nego su održali zbor u svom selu. Grupa koja je navodno predstavljala selo na zatvorenim razgovorima (bez novinara) je, sem jednog legitimnog člana, upravo mala politička skupina – svi su članovi SNS.

I sa tog skupa u Slatini, ne u Boru, poslato je više poruka. Da građani neće da se odreknu zborovanja u svom selu, da oni brane svoja ognjišta i budućnost svoje dece, da ne veruju navodnoj radnoj grupi koja se našla u opštini, da nisu protiv rudnika i Ziđina nego samo žele da znaju gde su granice kopanja i istraživanja.

I gradonačelnik Milikić je, na posebnom sastanku sa medijima (kojim?), poručio da je RADNA GRUPA iz Slatine dobila odgovore na “sva postavljena pitanja” i da će Ziđin izgraditi pogon za otpadne industrijske vode i popločati korito Borske reke, ali i da će predstavnici Grada i rudnika održati sastanke u svim selima u kojima se izvode rudarski radovi. Tom prilikom Ziđin će predstaviti i prezentaciju budućih rudarskih radova i ponuditi rešenja za nesporazume u otkupu zemljišta.

Predsednik MZ Slatina nije podneo ostavku radi “bela bosiljka”. Dozlogrdilo mu, jer, kako je izjavio, “nema nikakvih odgovora na pitanja građana od gradske vlasti i gradonačelnika Milikića”. I tu je konačno stavljena tačka. Na drugi detalj, onaj o nepoverenju novinarima (ne svima!), naprosto nema objašnjenja. Jer, podela na naše i njihove, na one koji strogo podržavaju vlast i one druge, učinjena je još ranije. Sad je samo snažnije i drskije potvrđena i to u vreme zaklinjanja u demokratske principe i vrednosti EU.

I još ponešto. Kompanija Ziđin je u poslednje vreme uspostavila korektnu saradnju sa svim medijima u gradu. I to je za pohvalu. U gradskoj vlasti, nažalost, nije tako. U Slatini je svako dobro došao, i novinari i svi ostali, pa i politički neistomišljenici. U gradu Boru, eto, novinari su opasni po vlast ili pojedince iz režimskog miljea.

Dogodila se čudna zbrka: u malenom selu Slatina novinari nikad nisu pozivani po ponizno “svoje mišljenje”, u gradu sa bogatom kulturnom tradicijom – jestu, zaista jesu. Dokle, bre, zarad političkih interesa, da ispašta i najšira javnost? Jer, problemi Slatine, Brezonika, Krivelja, Oštrelja, Bučja, Brestovca i Metovnice, tek Bora, nisu “velike sitnice” samo za njih, nego je gradnja rudnika bakra i zlata i – državno pitanje.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde