PočetnaIstočna SrbijaBorBor: POČELE IZBORNE IGRARIJE – JEDNA LISTA SE POVLAČI?

Bor: POČELE IZBORNE IGRARIJE – JEDNA LISTA SE POVLAČI?

Bor, 11. mart – Da je u Boru kad su izbori u pitanju baš sve moguće svedoči i nezvanična vest od jutros da se jedna lista naklonjena vladajućem SNS ( navodno je opoziciona) povlači iz izborne trke i na taj način nanosi nemalu štetau celom procesu. Svi oni, a to je istinska opozicija koja nije mogla ni da pretpostavi takav potez protivnika, moraju, primera radi, da se pomaknu jedan broj napred. To znači: cela dosadašnja kampanja gubi u intenzitetu i kompletna priča treba da počne iznova. Jer, ako je neko bio četvrti – kao Ujedinjena opozicija Bora, automatski dolazi na treću poziciju. U međuvremenu odštampane su hiljade plakata i ostalog propagandnog materijala, održani predizbornu skupovi, konferencije za medije, pročulo se ko je od glavnih favorita pod kojim brojem na glasačkom listiću. Nastaje opšta zbrka i pometnja. Redosled se menja.

Da li je moguće da se ovakve i slične radnje događaju i pre i na dan izbora – apsloutno je moguće. Ako se zaista desi da se do krajnje roka, 18. marta, neko povuče, onda je svakome jasno da neće biti čistih i poštenih izbora. Šta iza svega toga može da sledi – to niko pouzdano ne zna. Da će biti gužve, biće je i u to ne treba sumnjati. Jer, svaki nečastan i prljav posao povlači posledice i usložava ionako problematičnu stvarnost.

Danas se u Boru, s razlogom, vlast plaši rejtinga zdrave opozicije i tu nema šta da se polemiše. To je i logično i očekivano, ali nije na mestu da se stvara pregrejana atmosfera i zbunjuju glasači. Za sada je deset stranaka, partija i udruženja na glavnoj izbornoj listi za lokalnu vlast, biće, sudeći po nekim najavama, još dva kandidata. Ukoliko se neko povuče – pitanje je i tog broja.

Preostaje da vidimo koliko su ove čaršijske priče tačne i da prisustvujemo, hteli ili ne, bici ili ratu interesnih strana. U svakom slučaju, biće više nego zanimljivo. I više nego tužno i ružno.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde