PočetnaIstočna SrbijaBorREZERVIŠI RADNO MESTO U SRBIJA ZIĐIN KOPER NA VREME

REZERVIŠI RADNO MESTO U SRBIJA ZIĐIN KOPER NA VREME

Bor, 16. novembar – Srbija Ziđin Koper pokrenula je program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom „Campus Recruitment 2022“, koji je (15. novembra) najpre predstavljen visokoškolcima Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Program doslovce podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja, a detalje o tome, ali i o kompaniji, uslovima i mogućnostima zaposlenja su budućim inženjerima rudarstva i geologije predstavili nadležni u Sektoru ljudskih resursa.

Studenti koji se prijave da učestvuju u ovom programu rezervišu sebi radno mesto na vreme, pa školovanje mogu da završe bez ikakvog stresa u smislu brige za budućnost. Potrebno je da nam pošalju biografiju onlajn ili putem mejl adrese, a nakon toga biće pozvani na intervju. Ukoliko uspešno prođu razgovor sa HR timom u Beogradu, kompanija će im poslati ponudu. Njima onda preostaje da što pre diplomiraju, a kada to i urade, potrebno je samo da se jave kompaniji i pozovu se na ponudu koju su dobili. Neće ponovo prolaziti kroz intervjue, radno mesto će ih čekati – kaže zamenik rukovodioca Službe za zapošljavanje i obuku u Srbija Ziđin Koper Vera Tasić. Ona dodaje i da ponuda znači da se kompanija obavezala prema studentima koji su je dobili, ali da to ne znači da budući akademci moraju da je prihvate.

U prvom ciklusu regrutacije fokus kompanije je na studente iz oblasti rudarstva i geologije, mehanike, elektrotehnike, elektronike i automatizacije, geodezije i građevinarstva – Foto: Igor Mitrović/Serbia Zijin Copper

Slikovito, za studente je to jedna „veza bez obaveza“, jer mogu i da se predomisle, ako u nekoj drugoj firmi dobiju bolje uslove. Ponuda je obavezujuća samo za kompaniju, koja pored zagarantovanog radnog mesta nudi i neto platu veću od 90.000 dinara, pomoć u pronalasku smeštaja, mogućnost usavršavanja kroz različite programe razvoja i mentorstva, kao i rad u dinamičnom i multikulturalnom okruženju – ističe Tasićeva.

Danas u Srbija Ziđin Koper radi preko 6.160 ljudi. Od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo je 2.395 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 i po snižena na 39 i po godina. Prosečna neto zarada u Srbija Ziđin Koper premašuje 110.000 dinara i veća je 50,14 procenata od proseka u Srbiji. Kompanija ima odličnu saradnju sa obrazovnim ustanovama u Srbiji, podržava školovanje mladih talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih su neki u kompaniji obavljali i stručnu praksu.

Vera Tasić – Foto: Igor Mitrović/Serbia Zijin Copper

Svi kandidati koji podnesu prijavu za posao mogu da očekuju transparentan i fer proces selekcije, a potom i posao u dinamičnom radnom okruženju, konkurentnu zaradu, mogućnost daljeg napredovanja i ostvarenja bonusa, organizovan prevoz do radnog mesta i ostalo. Cilj kompanije je „razvoj rudarstva za dobrobit društvene zajednice“, pa se u skladu s tim nadamo da ćemo razvojem rudarstva moći da stvorimo veće mogućnosti za zapošljavanje kako bi što više ljudi ostvarilo svoje snove – kaže rukovodilac HR sektora Mirjana Popadić.

U prvom ciklusu regrutacije fokus kompanije je na studente iz oblasti rudarstva i geologije, mehanike, elektrotehnike, elektronike i automatizacije, geodezije i građevinarstva.

Program smo najpre predstavili na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, jer ovi studenti ne mogu rudarstvom i geologijom da se bave gde hoće, već samo tamo gde ima rude. A, rude u Boru i Majdanpeku ima, i biće je još dugo – napominje Vera Tasić.

Studenti beogradskog RGF-a s pažnjom su saslušali prezentaciju kompanije Srbija Ziđin Koper i njenog programa regrutacije – Foto: Igor Mitrović/Serbia Zijin Copper

Studenti beogradskog RGF-a s pažnjom su saslušali prezentaciju kompanije Srbija Ziđin Koper i njenog programa regrutacije, a njih 20-ak je na licu mesta popunilo prijavu i na taj način obezbedilo termin za intervju sa HR timom.

G. Tončev Vasilić

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde