PočetnaIstočna SrbijaBorFOTO: DAN MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA U BORU OBELEŽEN TAKTIČKO-TEHNIČKIM ZBOROM

FOTO: DAN MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA U BORU OBELEŽEN TAKTIČKO-TEHNIČKIM ZBOROM

Bor, 25. jun – Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Boru i Odeljenje za vanredne situacije organizovali su danas taktičko-tehnički zbor na platou Doma kulture. Manifestacija je privukla veliki broj posetilaca, posebno najmlađih Borana, koji su imali priliku da se izbliza upoznaju sa različitim vozilima i opremom koje koriste policija i vatrogasci-spasioci.

Na izložbi su bili prikazani patrolni automobili, vatrogasna vozila, kvad, vatrogasna oprema, kao i oprema za forenziku. Službenici su strpljivo pokazivali i objašnjavali funkciju svakog komada opreme, a deca su imala priliku da sednu u vozila i isprobaju deo opreme.

Manifestacija je imala za cilj da javnosti prikaže deo rada i angažovanosti policijskih službenika i vatrogasaca-spasilaca u zaštiti građana, očuvanju reda i bezbednosti. Ovakvi događaji su važni za približavanje rada ovih službi građanima i podizanje svesti o njihovoj važnoj ulozi u društvu.

U ime Policijske uprave Bor prisutnima se na dolasku zahvalio pukovnik Perica Arsić, zamenik načelnika PU Bor.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije, koji se obeležava 20. juna, ustanovljen je u znak sećanja na značajne događaje iz 1862. godine. Tog dana, srpska Žandarmerija odigrala je presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, a tokom turskog bombardovanja Beograda pokazana je hrabrost i odanost policijskih službenika.

Ova manifestacija je još jednom potvrdila blisku vezu između građana Bora i njihovih policijskih i vatrogasnih službi, koji svakodnevno rade na zaštiti i bezbednosti svih nas.

Perica Arsić, zamenik načelnika PU Bor

Foto: Borske Narodne/ Miloš A.

 

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE