PočetnaFotoSlika dana: OVAKO IZGLEDA RAMPA ZA INVALIDE

Slika dana: OVAKO IZGLEDA RAMPA ZA INVALIDE

Još u junu ove godine nadležne gradske službe u Boru angažovale su firmu za izgradnju rampe za invalide rada kod Samačkog hotela. U zgradi hotela je i prostorija gradskog Udruženje invalida rada sa 400 članova. Neki od tih invalida, uglavnom bivših radnika bivšeg RTB – a, jedino uz pomoć takve rampe mogu da uđu u svoj omiljeni kutak.

Juče smo slikom i rečju obavestili kako se građani Novog gradskog centra maltretiraju po raskopanim ulicama i trotoarima još od 10. maja. Građani, podsetimo, komentarišu „da bi se za to vreme popločalo pola Londona i Pariza„. I sad, eto, isto se dešava i invalidima rada. Prokopan je kanal (ne daj Bože da neko dete naiđe tim putem), radnici su napustili svoje mini gradilište, i to tako stoji do danas.

Ima li neko odgovoran kod naručioca i finansijera tih radova da natere izvođeče, bar dok još ima lepog vremena, da završe preuzeti posao. Nažalost, nema ni panoa sa informacijama ko i kako i pod kojim uslovims radi, mada je to zakonska obaveza. Ili se sve to događa u obostranom dogovoru i sumnjivim potezima?

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE