PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal i rukomet: BOR 1919. (NESREĆNO) IZGUBIO, RUKOMETAŠICE LOŠE STARTOVALE

Fudbal i rukomet: BOR 1919. (NESREĆNO) IZGUBIO, RUKOMETAŠICE LOŠE STARTOVALE

Bor, 12. septembar – Za borski fudbal (sem OFK Zlota) i jedinog borskog superligaša – rukometašice, protekli vikend nije ni malo bio prijatan. Štaviše, fudbaleri Bora 1919., zona Istok, izgubili su od Đerdapa – 1:0 u 92. minutu. Kako god su nedavno u Negotinu, u poslednjim sekundama utakmice, pobedili vrlo dobru ekipu „Hajduk Veljka“ sa 1:0, to im se, nekim čudom, vratilo u Kladovu. Jedan nesrećni po goste komšijski derbi. U istom takmičenju, OFK Zlot je pobedio BSK – 4:0, dok je Slatina iznenadila, kod kuće je savladana od belopalanačkog „Rajka Mitića“ – 0:3.

Redosled na tabeli zone Istok je sledeći: prvi je pirotski „Tanasko Rajić“ sa 15, drugi je Đerdap, a treći je Bor sa po 12 bodova. Isti broj bodova imaju i sledeće dve ekipe na tabeli – Zlot i „Rajko Mitić“.

Bor 1919. narednog vikenda dočekuje Balknaskog iz Babušnice na svom terenu.

Ni najbolji sportski kolketiv u Boru, ekipa OŽRK Bor – Ziđin Koper loše je stratovala u novom prvnestvu i to na svom terenu: na parketu Sprotskog centra izgubila je od novosadske Vojvodine – 29:32 (16:17). Najbolji igrač utakmice – Mila Čaušević postigla je čak 15 golova za gošće.

Iako je tek početak novog prvenstva, očigledno je da Borankama treba snažnija podrška grada. Zaduženi za sport u gradu bakra trebalo bi najhitnije da sagledaju stanje u klubu i preduzemu odgovarajuće koraka dok još ima vremena. Dugogodišnji predsednik kluba, Boban Todorović se povukao sa te dužnosti, čak se sa radnim mestom preselio u Prahovo, tako da bi bilo najcelishodnije pomoći aktuelnom rukovodstvu. Jer, takmičenje u super ligi, u elitnom društvu, nije ni jeftino, a ni mala obaveza. A bilo bi šteta da se poklekne u vreme kada grad Bor, možda danas i najviše, ulaže u sport. Ženski rukometni klub Bor, nedvosmisleno je, zaslužuje punu pažnju i svestranu podršku.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde