PočetnaIstočna SrbijaBorAKVA PARK ILI NOVA BOLNICA: STANOVNICI BORA POZVANI DA "IZABERU"

AKVA PARK ILI NOVA BOLNICA: STANOVNICI BORA POZVANI DA „IZABERU“

ČITAJ MI!

Bor, 30. avgust – Nekoliko borskih političkih organizacija i udruženja pokrenulo je peticiju kojom od građana traže da se izjasne da li su za to da se odloži izgradnja Akva parka, a da se novac za preusmeri na bolnicu.

U proglasu inicijative koju su podneli borski odbori i organizacije Glasno za omaladinu, Pokret slobodnih građana, Stranka slobode i pravde, Borci za Bor, Novo lice Srbije i Pokret Dveri, navodi se da će za izgradnju Akva parka iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 30 miliona evra, i da je u rešenju kao investitor naznačen Grad Bor.

Podsećamo odbornike da predstavljaju glas građana, a ne partije, i da moraju da rade u njihovom interesu„, navodi se u proglasu tih udruženja, koja upozoravaju na katastrofalno stanje u borskom zdravstvu, na nedostatak lekara i medicinskog osoblja, uprkos jednom od najvećih budžeta u Srbiji po broju stanovnika.

Sa jučerašnje, zajedničke konferencije za medije opozicije grada Bora

Jedan od inicijatora peticije Sara Samardžić podsetila je da su te organizacije još u junu pokrenule zahtev za održavanje referenduma kako bi se o kapitalnim investicijama, kao što je ta, izjašnjavali građani.

Iz gradske uprave nam je odgovoreno da se po Zakonu ne smeju dirati sredstva iz budžeta, kao i da izgradnja Akva parka nije u nadležnosti Grada Bora. To, međutim, nije tačno, jer u idejnom rešenju piše da je investitor Grad Bor„, rekla je Samardžić.

Ona je navela da je predsednik Skupštine Grada Dragan Žikić odlučio da mimo Zakona to pitanje uvrsti u dnevni red naredne skupštinske sednice u kojoj većinu čine odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Zato, kako kažu organizatori, iako peticija nije pravno obavezujuća, predstavlja svojevrsni pritisak na odbornike da po svojoj savesti odluče o prioritetima.

Izvor: Beta

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde