PočetnaIstočna SrbijaBorBiblioteka Bor: KNJIGE NA MREŽI / KNJIGE U MREŽI

Biblioteka Bor: KNJIGE NA MREŽI / KNJIGE U MREŽI

Bor, 19. septembar – U okviru ciklusa radionica pod nazivom „Bukolike“, čiji je cilj da se zainteresovanim tinejdžerima predstave različiti vidovi i podsticajne mogućnosti prikazivanja knjiga i književnosti na društvenim mrežama (u okviru podgrupa profila i kanala poznatih kao bukstagram, butjub, buktok) prva gošća biblioteke biće Jelena Vukićević, autorka bukstagrama VISIBABA, gde objavljuje foto-eseje inspirisane književnim delima.

Radionica počinje u četvrtak 21. 9. u 18:30, u Narodnoj biblioteci Bor a nastavlja se u petak (22. 9) od 11 sati u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru.

Jelena Vukićević je diplomirala na Katedri za opštu književnost sa teorijom književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu i masterirala kulturologiju na Fakultetu političkih nauka, takođe u Beogradu. Na osnovu književnih dela, s prijateljicama režira i fotografiše scene koje, uz propratne odlomke iz dela, objavljuje na Instagramu kao multimedijalne recenzije. Pored toga, piše za onlajn magazine kao što su Milica ili Befora/After, intervjuiše zapažene regionalne autor(k)e, moderira književne večeri i na druge načine doprinosi vidljivosti književnosti i knjiga na internetu.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde