PočetnaIstočna SrbijaBorBOR DOBIJA NOVU TOPLANU

BOR DOBIJA NOVU TOPLANU

Bor, 18. septembar – Gradska uprava Bora raspisala je tender za izvođača radova na izgradnji nove toplane.

Kako se navodi u specifikaciji posla, predviđena je izgradnja toplane kapaciteta 74 MW i istu je potrebno povezati na postojeći distributivni sistem prema projektu koji će izvođač dobiti od investitora nakon potpisivanja ugovora, piše eKapija.

Predviđeno je da objekat nove kotlarnice ima površinu od 800 metara kvadratnih, dok će magacin i radionice imati površinu od 400 metara kvadratnih. Takođe, specifikacijom se predviđa izrada projektne dokumentacije, izgradnja portirnice, demontaža, ispitivanje i ponovna montaža i setifikacija dva gasna vrelovodna kotla, kao i dimnjaka i ostale opreme koju je moguće prebaciti u novu toplanu.

Između ostalog, potrebno je i izraditi toplovod dužine do 1.100 metara i povezivanje na postojeću mrežu, kao i izgradnja nove trafostanice.

Projektom izgradnje nove toplane predviđeno je, između ostalog i izmeštanje dva kotla kapaciteta po 17 MW iz postojeće toplane i ugradnja u novu toplanu kao i ugradnja jednog novog kotla kapaciteta 40 MW u pogonski objekat.

Novoprojektovana toplana će koristiti komprimovani prirodni gas (CNG) kao osnovno gorivo, a lako ložno ulje EVRO EL kao rezervno gorivo. Navedeno gorivo je ekološki prihvatljiv energent, čiji je uticaj na okolinu kontrolisan i u granicama dozvoljenih vrednosti.

Projektom izgradnje nove toplane predviđena je ugradnja kotlova i sve prateće opreme, cirkulacionog sistema, ugradnja ekspanzionog i diktir sistema, sistema za pripremu vode, ugradnja novog rezervoara lakog ložnog ulja i pretakališta CNG kao i ugradnja sve druge prateće opreme, cevovoda i armature za gas, lakog ložnog ulja i pripreme vode za novoprojektovano kotlovsko postrojenje.

Nakon ugradnje merno regulaciona stanica za CNG se daje u mesečni najam korisniku JKP Toplana Bor.

Garatni rok za ugrađene kotlove,opremu i radove je minimum 2 godine.

Vrednost javnog poziva iznosi 1.083.333.333,33 dinara, a rok za završetak radova je kraj 2025. godine, odnosno 31. decembar 2025.

Rok za podnošenje ponuda je 20. oktobar

Izvor: b92.net

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde