PočetnaIstočna SrbijaBorBORSKE RUKOMETAŠICE ISPALE IZ ARKUS SUPER LIGE

BORSKE RUKOMETAŠICE ISPALE IZ ARKUS SUPER LIGE

Bor, 27. april – Završetkom, pre neki dan, 22. kola sezone 2022/23. Arkus Super lige za rukometašice, ekipa Bor Ziđin Koper ispala je iz ovog elitnog takmičenja i preselila se u „B“ Super ligu. Već u 20. kolu, u izuzetno bitnom meču sa NAIS-om u Nišu, (kada su Boranke izgubile sa šest golova razlike – 27:21) bile su propuštene gotovo sve šanse u opstanak.

Nišlijke su se izvukle na jedvite jade, s tim da su, sem Bora, još potpunuli Kikinda i Pančevo. Bor Ziđin Koper je potvrdio loš plasman u pretposlednjem 21. kolu izgubivši od prvoplasirane Jagodine na svom parketu – 23:29. U poslednjem, 22. kolu, Boranke su bile slobodne. I Kikinda i Pančevo su kraj sezone dočekali porazom i tako potvrdili, još ranije poznato, preseljenje u niži rang.

Bor je bio treći od pozadi sa 15 bodova koliko je sakupila i elipa NAIS-a, ali sa boljom gol razlikom. Poslednja dva mesta pripala su Kikindi i Pančevu, ekipama koje su samo sa devet, odnosno pet bodova osetno izostale iza Boranki koje su se lavovski borile, ali nisu mogle pored isforsiranih Nišlijki da sačuvaju superligaški status.

Još je rano da se postave bilo kakva pitanja, mada je Super liga izmakla za dlaku. Preostaje da se, očigledno je, grad više pobrine za ženski rukometni klub, prvenstveno kada je reč o orgnizaciji i rukovođenju. Ovako se za malo ostalo bez jedinog superligaša. Preostaje da se Boranke u nižem rangu pokažu i dokažu, jer je sasvim moguće da se brzo vrate tamo gde im je i mesto – u Arkus Super ligu.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde