DOSTA IH JE BILO, ČAK I – PREVIŠE!

0
156
Konvencija Ujedinjene opozicije Bora - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 27. mart – Kandidati za gradonačelnika Bora, Dragan Marković ispred Ujedinjene opozicije Bora i Miki Janošević, lider Vlaške stranke Most jedini su obišli gotovo sva sela i jedan broj mesnih zajednica u gradu i – lično se uverili šta građani misle, koji su im problemi i kako žive. I predstavnici vladajuće koalicije, u svom prepoznatljivom maniru, našli su se u Metovnici, Brestovcu, Slatini i još ponegde. Oni su pokušali da se pokažu kao graditelji vodovoda, fiskulturnih hala, ulica i trotoara, parkova, svega već od ranije započetog i ostavljenog baš za ovakve prilike. Bez posebne pompe, uz svoje dokazane propagandiste i odane partijske i slične jurišnike, predvođeni poznatim i u narodu ne baš dragim aktivistima, pokušali su da se još jedanput predstave i pokažu “silu i moć”. Na to im je možda najbolje ukazao Miki Janošević na konferenciji za novinare od pre dva, tri dana kada je bez dlake na jeziku, izjavio: –Izbori jesu praznik demokratije, ali ovo što se događa u gradu i selima nije ni blizu toga – to je tortura prema ljudima, ispoljavanje moćničke snage i nedodirljivosti.

Sudbina Krivelja još je zapečaćena, zvaničnici vlasti nemaju hrabrosti da izađu pred ljude i kažu gde će i kuda će, šta ih čeka? Obišli smo sva sela, nismo stigli svuda gde su nas zvali, pokušaćemo da do kraja kampanje i tamo odemo, da saslušamo narod kome nedostaje sloboda, istina, pravda. .. Hoćemo da se budžet više puni i da novac bude ravnopravno podeljen u svaki deo grada, u svako selo. Jer, Bor i sela moraju da žive, mora da bude bolje – to su naši građani zaslužili…

Dragan Marković može da bude zadovoljan posetom na svim skupovima u selima i gradu, plodnom raspravom i poverenjem građana.

I pre kampanje i sada smo na licu mesta. Uvek sa narodom i za narod. I naša konvencija je pokazala da smo prihvaćeni, da nas građani prepoznaju i shvataju. Imamo odličan tim, ljude od integriteta, znanja i iskustva. U Krivelju su rekli da nam se može verovati. Tako nešto ovi ljudi ne izgovaraju tek tako, oni su se svega naslušali i nagledali, doživeli. Suština je da nećemo izneveriti glasače, da je svakome jasno da ja naš prvi cilj da smenimo ovu nakaradnu i bahatu, nesposbnu i neodgovornu vlast koja se obogatila i odrodila od naroda – podseća Marković.

I na konvenciji koalicije “Za pobedu Bora”, profesor Čupić je glasno izgovorio: – U Boru su ugroženi i prirodna bogatstva i ljudski resursi… I šta više reći, šta komentarisati, koga u ovoj i ovakavoj lokalnoj vlasti pitati bilo šta, ne samo o ovoj temi?

Pred kraj izborne kampanje videli smo i pakete pomoći ili udvaranja penzionerima, suočili se sa slabašnim medijskim prezentacijama, zatvaranjem vrata opoziciji za skupove, raznim prljavim trikovima i upornim cinizmom u stilu “ne može nam niko ništa”. Preostalo je još malo vremena i prostora da se iskažu mogućnosti, mane i vrline i jendih i drugih, a sve u istom smeru – u trci za dobijanje svakog glasa.

Bor je, kako god posmatrali, posle Beograda prvi grad u zemlji koji nezaustavljivo grabi ka velikoj izbornoj pobedi opozicije koja , iz časa u čas, postaje sve jedinstvenija, snažnija i prisnija, bliža naordu. Vlast to neće moći lako da proguta i zato su ovi izbori izuzetno, životno važni za ovaj grad, za Timočku Krajinu, za celu zemlju. Jer, odavde teku bakar i zlato, odavde se zemlja gradi i brani. Kucnuo je čas korenitih promena, i to je očigledno. Vreme Spaskovskog i njegovih satelita, neviđenih poslušnika i snishodljivaca ističe munjevitom brzinom. A dosta je i bilo. Mnogi će reći – i previše!

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име