PočetnaIstočna SrbijaBorDragan Marković: STAVLJANJE VLAHA NA STUB SRAMA JE BRUKA I SRAMOTA. DA...

Dragan Marković: STAVLJANJE VLAHA NA STUB SRAMA JE BRUKA I SRAMOTA. DA SE TAKVE TV ODMAH UKINU A POJEDINCI DA ODGOVARAJU!

Bor, 8. april – Dragan Marković, predsednik gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Boru i odbornik u Skupštini grada Bora dao je izjavu za naš portal o tome kako su u emisijama TV Informer i drugim režimskim medijima govorili “dežurni stručnjaci” o Vlasima povodom ubistva dvogodišnje Danke Ilić. Marković se posebno osvrnuo na govore Ninoslava Colića, načelnika UKP i Žarka Popovića.

Ovo prevazilazi sve mere jer orkestrirano huškanje i blaćenje jedne populacije koja vekovima živi na ovim prostorima, na celom Balkanu, neshavatljivo je. I ne priliči, pogotovu policijskim službenicima. Staviti ceo vlaški narod na stub srama iznošenjem najmorbidnijih neistina je najmanje za krivičnu prijavu. Ako je i od Informera i drugih medija kao glasnogovornika SNS – previše je – naglasio je Marković.

Gde su nadležni da reaguju?

Ovaj narod je zajedno sa srpskim krvario kroz ratove za Srbiju i niko ih kao današnji predstavnici vlasti nije uvredio! Predstaviti narod kao sektu, divljake koji za sitnicu ubijaju, a ovaj deo Srbije kao “jedino područje endemskog sifilisa” je razlog da reaguje vrh vlasti. Pogledajte samo spomenike poginulima u balkanskim, prvom i drugom svetskom ratu. Koliko Vlaha je zajedno sa Srbima rame uz rame poginulo, ranjeno, koliko je njihovih kuća trajno ugašeno. Dovoljna je da se podsetimo junački stradale Timočke divizije, pa da ovakvi likovi zaćute i završe u zatvoru!

Ubeđen sam da su građani Bora, Timočke krajine i cele istočne Srbije sa toliko mešovitih brakova, kumstava i prijateljstava, svesni da je ova televizija zlo i da ponovljene neistine neće uticati na pogoršanje međuljudskih odnosa.

Očekujem da vlast konačno reaguje. Da huškači ne zapale vatru mržnje.
Sa druge strane, još žalosnije bi bilo ako je ovo smišljeno da bi se opravdalo ugrožavanje ljudskih prava od strane raznih rudarskih kompanija i nesmetana selidba sa ovih prostora. Sve je u rukama vlasti. Imaju mogućnost da pokažu koliko se istinski zalažu za pravni poredak.

Za početak zabrana “Informera” i “Pinka” je najmanje što možemo očekivati – zaključio je Dragan Marković.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde