PočetnaIstočna SrbijaBorDrugi pišu: PAKLENE VRUĆINE ZA VIKEND - BORSKO JEZERO JE IDEALNA LETNJA...

Drugi pišu: PAKLENE VRUĆINE ZA VIKEND – BORSKO JEZERO JE IDEALNA LETNJA DESTINACIJA

ČITAJ MI!

Bor, 13. jul – Tokom leta, tražimo gde da odemo da se rashladimo i uživamo u prirodi, ali ne moramo uvek da prevalimo dug put u inostranstvo, već takve bisere možemo da pronađemo i u Srbiji. Možemo svratiti u Peskaru, Sremsku Mitrovicu ili otići do Banjskog potoka, a još jedno mesto koje vas može osvežiti i oduševiti je Borsko jezero.

Ovo veštačko jezero izgrađeno je pre više od šest decenija podizanjem brane u podnožju planine Crni vrh i na manje od 20 km od Bora, što je oko 3 sata vožnje od Beograda. Karakteriše ga predivna priroda u okolini, puno zelenila u vidu šuma i čista voda, koja i jeste glavni razlog zašto je ovo jezero postalo popularno među Boranima, Zaječarcima i građanima drugih delova istočne Srbije.

Nije neobično da tu dođu i ljudi iz drugih delova Srbije, pa čak i Bugarske, ali činjenica je da ovo jezero nije toliko opštepoznato i popularno kao neka druga mesta u Srbiji. Treba istaći da je voda idealne temperature za letnje osveženje, da nije pretopla niti prehladna i da postoji nekoliko glavnih i mnogo sporednih plaža, što znači da se gužva uglavnom stvara vikendom, a da je ostalim danima moguće pronaći mesto i uživati bez ikakve tenzije.

Borsko jezero – Foto: Borske Narodne

Glavni smeštajni kapacite je Hotel Jezero, a tu je sada i sve veći broj vila u neposrednoj okolini, kao i auto kamp. I van tog kampa postoje mesta na koje možete doći automobilom i raspostrti šator, napraviti piknik i uživati u celodnevnom kupanju u osvežavajućoj vodi. Samo pazite da ne ometate ribolovce koji svoja mesta zauzimaju vrlo rano ujutru i ne pomeraju se dok ne ostvare zacrtani dnevni cilj.

Oko glavne plaže postoji nekoliko restorana i kafića, ali i sa druge strane postoji plažni bar u čijoj blizini je i teren za odbojku na pesku. Tu su i drugi sportski tereni, kao i putevi za vožnju bicikala, koji se mogu iznajmiti u hotelu.

Ako svraćate na Borsko jezero, preporučujemo da svratite i u obližnju Brestovačku banju, u kojoj se nalaze mnogobrojni lekoviti izvori vode, a ukoliko imate više vremena možete produžiti i do Lazarevog kanjona – jednog od najlepših spomenika prirode u našoj zemlji. Ukoliko vaši mališani vole životinje, u Boru postoji Zoološki vrt koji će im se sigurno dopasti, a koji je tokom leta otvoren sve do uveče.

Izvor: City Magazine

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde