PočetnaVestiEkonomijaEPS OBJASNIO KAKO MOŽETE PROVERITI I PLATITI RAČUNE ZA STRUJU ZA OKTOBAR

EPS OBJASNIO KAKO MOŽETE PROVERITI I PLATITI RAČUNE ZA STRUJU ZA OKTOBAR

ČITAJ MI!

Elektroprivreda Srbije (EPS) lansirala je novi online portal za račune pod nazivom „Uvid u račun“ na svojoj zvaničnoj veb stranici. Ovaj potez ima za cilj pojednostavljivanje procesa naplate za domaćinstva i male potrošače električne energije koji koriste garantovano snabdevanje.

Prema saopštenju EPS-a, korisnici sada mogu bezbedno i brzo pristupiti svojim računima i platiti ih elektronski, bez potrebe da posećuju kancelarije platnih institucija. Ovo se može postići putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama poput Dina, Visa i MasterCard.

Portal takođe pruža arhivu računa i uplata tokom poslednje tri godine, pružajući korisnicima detaljan pregled njihove potrošnje po zonama i tarifama.

Kako javlja EPS, za dve nedelјe na portal su se registrovala 122.384 korisnika.

U nastojanju da podstakne štednju energije tokom predstojeće grejne sezone, EPS će odobravati popuste od 20% do 40% na mesečne račune domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije. Ovi popusti predstavljaju značajan porast u odnosu na prošlu zimu.

Potrošači koji uspeju da smanje potrošnju od 5% do 15% u odnosu na isti mesec prethodne dve godine, gde je ostvarena veća potrošnja, ostvaruju popust od 20%. Za uštedu od 15% do 20%, umanjenje iznosi 25%, dok se za uštedu od 20% do 25% obračunava 30% popusta.

Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije za 25% do 30%, popust iznosi 35%, dok najveći popust od 40% ostvaruju oni koji smanje potrošnju za više od 30%.

Uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima se takođe obračunava popust od 5% ako povećaju učešće niže tarife u mesečnom obračunu za najmanje 5% u odnosu na isti mesec 2022. godine.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde