PočetnaVestiDruštvoEVO GDE ĆE PENZIONERI IMATI POPUSTE UZ PENZIONERSKU KARTICU: BROJNE POGODNOSTI OD...

EVO GDE ĆE PENZIONERI IMATI POPUSTE UZ PENZIONERSKU KARTICU: BROJNE POGODNOSTI OD 1. OKTOBRA ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE

ČITAJ MI!

Srbija, 21. septembar – Primena Penzionerskih kartica će biti moguća od 1. oktobra 2023. godine, a njihovom upotrebom penzioneri će moći da ostvare brojne popuste i pogodnosti, da kupuju jeftinije ili da dobiju povoljnije usluge kod privrednih subjekata koji pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji.

Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Republičkog fonda PIO i 16 privrednih subjekata, koji su se priključili projektu „Penzionerske kartice nove generacije“.

Mali je rekao da je do sada napravljen dogovor sa oko 600 privrednih subjekata, a da se za kartice prijavilo oko 870.000 penzionera. On se zahvalio privrednim subjektima koji su se odazvali akciji, i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe projektu. Istovremeno, pozvao je i penzionere koji se nisu prijavili da se prijave za dobijanje kartice.

Mali je naveo neke primere popusta i pogodnosti koje će penzioneri imati korišćenjem penzionerskih kartica.

Recimo, ugovor sa NIS-om koji je danas potpisan podrazumeva popust od jednog do tri dinara po litri goriva u zavisnosti od vrste goriva. Ugovor sa Putevima Srbije podrazumeva za tri odsto smanjenje putarine za naše najstarije – precizirao je Mali.

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Milun Trivunac istakao je da se PKS uključila u projekat i pomogla da više od 600 privrednih subjekata učestvuje u ovoj akciji.

Pored najvećih trgovačkih lanaca, tu je veliki broj apoteka, mesara, pekara, ostalih ustanova koje su bitne za život i kupovnu moć penzionera. Učešće u ovoj akciji uzeo je veliki broj zdravstvenih ustanova, apoteka, ordinacija. Na stranu pojedinačne koristi koje će penzioneri imati, ovo je mera koja je dobra i za privredu i firme, jer sa ovim popustima one ulažu u svoju bazu klijenata i održavaju svoje tržišno učešće i zadržavaju kupovnu moć –  naglasio je Trivunac.

Među privrednim subjektima koji su danas potpisali ugovor sa PIO Fondom su NIS, Putevi Srbije, Aman, MediGroup, Akvaten kompleks i Dom za stare iz Alibunara, Dom za smeštaj odraslih i starijih Sveti Trifun iz Beograda, Očna kuća Albert iz Beograda, Dijagnostički centar Albert  iz Beograda, SB Merkur iz Vrnjačke banje, Banja Rusanda Melenci, Milenijum Medikal Centar, Vranjska banja.

Ugovor su potpisale i Specijalne bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković, Apatin, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad iz Zaječara i Atomska banja iz Gornje Trepče.

U projekat će se, između ostalih, uključiti skoro svi trgovinski lanci, najveće apoteke, laboratorije, privatne zdravstvene ustanove, oftalmološke ordinacije.

Izvor: Novosti

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde