PočetnaIstočna SrbijaBorFAMILY OPEN DAY U SRBIJA ZIĐIN MAJNINGU

FAMILY OPEN DAY U SRBIJA ZIĐIN MAJNINGU

Bor, 23. maj – Posetom rudnika Čukaru Peki i prigodnim zabavno – sportskim programom, kompanija Srbija Ziđin Majning upotpunila prvi Family Open Day, koji je organizovala za svoje zaposlene i članove njihovih porodica.

Porodica je kamen temeljac zajednice, a zajednica je kamen temeljac društva. Ona nas, od detinjstva uči osnovnim životnim veštinama koje nam pomažu da koračamo kroz život sigurnim koracima, jer je izvor topline, prihvatanja i sigurnosti. Držeći se stava da je porodica osnovna ćelija društva, kompanija Srbija Ziđin Majning, veruje da ona treba da bude osnažena sa svakog aspekta, jer je jedan od glavnih uslova za stvaranje zdravog pojedinca, ali i zdravog društva. Upravo iz tog razloga Srbija Ziđin Majning organizovala je manifestaciju Family Open Day za porodice svojih zaposlenih, s ciljem da se njihovi supružnici i deca upoznaju sa rudnikom u kojem rade i zajedno uživaju u aktivnostima koje je kompanija za njih pripremila.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Nakon kratkog predstavljanja kompanije i obaveznog treninga o bezbednosti, zaposleni u kompaniji Srbija Ziđin Majning, krenuli su u obilazak rudnika Čukaru Peki sa svojim porodicama.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Deca i supružnici zaposlenih imali su priliku da vide zgradu flotacije i čuju šta se obavlja u pogonu za preradu minerala.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Sledeća stanica bio je ulazak u niskop, gde su deca, oduševljena mehanizacijom i pričom o modernom rudniku, postavljala bezbroj pitanja.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Zabavno – sportski program organizovan u fiskulturnoj sali nove upravne zgrade kompanije Srbija Ziđin Majning, otvorio je zamenik generalnog direktora Jen Minghui koji je istakao da je jedan od osnovnih ciljeva Srbija Ziđin Majninga srećan i zadovoljan radnik, a porodica jedan od najvažnijih faktora koji utiče na blagostanje pojedinca.

Razvoj naše kompanije zavisi od vrednog rada naših zaposlenih, a jos više od podrške i posvećenosti njihovih članova porodice. Postoji više razloga zbog kojih smo članove porodica naših zaposlenih pozvali da dođu u našu kompaniju. Prvi je da izkažemo zahvalnost kompanije našim zaposlenima, a drugi da njihova deca i supružnici na nultoj udaljenosti vide njihovo radno mesto. Imajući u vidu bezbednost i druge aspekte, od svih prijavljenih, nasumično smo izabrali jedan deo zaposlenih. Naravno, kasnije ćemo svake godine organizovati ovakvu aktivnost, kako bi članovi svih porodica, ljudi iz lokalne zajednice i članovi društva došli u našu kompaniju i upoznali je. Aktivnosti kojim obeležavamo Dan porodice u našoj kompaniji organizovane su u fiskulturnoj sali Srbija Ziđin Majninga, pored se nalazi naša nova upravna zgrada, a pre toga članovi porodica zaposlenih posetili su neke od naših najbitnijih radnih mesta u gornjoj zoni, poput ulaza u niskop i flotaciju. Takođe, na terenu su mogli da primete da izgradnja nekih objekata još nije završena. Kako bi unapredili uslove rada, očekuje se da ćemo krajem ovog meseca iz trenutnih kancelarijskih objekata da se preselimo u novu upravnu zgradu. Osim toga, ubrzo ćemo početi da koristimo nove kancelarije namenjene službi za rudarstvo i flotaciju, kao i dispečerski centar. Takođe, preko puta gradimo i teren za fudbal”, rekao je Jen Minghui.

On je pozvao sve da nastave da posećuju kompaniju i da nesmetano koriste teretanu i fiskulturnu salu u kojoj mogu da igraju košarku, badminton, fudbal. On je naglasio da je načelo koje kompanija primenjuje u praksi razvoj rudarstva za dobrobit društva, kao i da će zajedno sa razvojem kompanije, rasti i plate i dobrobit zaposlenih.

Jen Minghui – Foto: Srbija Ziđin Majning

Kompanija Srbija Ziđin Majning pridaje veliki značaj napredovanju srpskih kolega i nadamo se da ćemo zajedničkim radom uspeti u tome da sve više njih postane deo rukovodećih timova na različitim nivoima. Kompanija je posvećena izgradnji rudnika ukrašenog šumama, parkovima, baštama i lepšem radnom okruženju. Cilj je da Čukaru Peki postane najznačajniji činilac u gradu Boru, kao i najlepši rudnik u Evropi i u celom svetu. Nadamo se da će deca i supružnici biti uvek ponosni što članovi njihovih porodica rade upravo u našoj firmi. Naravno, kako bismo sve to postigli, neophodan je naš neprestani rad i podrška porodice. Naposletku, da iskoristim ovaj događaj koji smo organizovali povodom Međunarodnog dana porodice da se zahvalim svima. Želim da sreća i veselje porodica naših zaposlenih budu sve veći”, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Majning Jen Minghui.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Za decu, ali i mame i tate, organizovana je predstava „Pepeljuga” u izvođenju glumačke trupe Dečijeg centra u Zaječaru.

Prema rečima glumice Selene Ristić Vitomirović koja vodi Dečiji centar, porodica je stub svakog društva i ona se mora čuvati. Ona je izrazila zahvalnost kompaniji na pozivu za učešće u ovako lepoj manifestaciji, koja je značajna i za mlade glumce Dečijeg centra jer su ovde imali mogućnost da pred svojim vršnjacima premijerno uživo izvedu, do sada više puta nagrađivanu predstavu.

Svoju zahvalnost na prilici da posete kompaniju, izrazila su i deca radnika Srbija Ziđin Majninga. Oni su istakli da, iako znaju da njihovi roditelji rade vrlo odgovorne poslove, do sada nisu imali priliku da vide kako stvarno rudnik izgleda.

Andrej Simonović – Foto: Srbija Ziđin Majning

Baš je lepo što nam je kompanija omogućila da dođemo i posetimo rudnik i vidimo gde rade naši roditelji. Najinteresantnija mi je bila predstava za decu, a prilikom obilaska pogona, najveći utisak je na mene ostavila mehanizacija koja se koristi u rudniku Čukaru Peki”, rekao je Andrej Simonović.

Natalija Stojadinović – Foto: Srbija Ziđin Majning

Moj tata radi kao glavni rudarski inženjer u jami i baš mi je drago što sam došla ovde da posetim rudnik i da vidim i flotaciju i ulaz u jamu, kao i novu fiskulturnu salu. Baš mi je drago što je firma organizovala sve ovo za porodice svojih zaposlenih”, istakla je Natalija Stojadinović.

Da je briga o zaposlenima, njihovoj bezbednosti i blagostanju, za kompaniju Srbija Ziđin Majning na prvom mestu, potvrdio je i saradnik za međusektorsku saradnju Aleksandar Milenković, koji je imao priliku da sa svojom porodicom uživa u divnom danu provedenom u rudniku Čukaru Peki i pokaže najmilijima svoje radno mesto.

Aleksandar Milenković – Foto: Srbija Ziđin Majning

Drago mi je što je kompanija organizovala ovako jednu lepu manifestaciju. To pokazuje da Srbija Ziđin Majning brine, ne samo o zaposlenima, već i o njihovim porodicama. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih događaja”, istakao je Milenković.

Foto: Srbija Ziđin Majning

U okviru programa, organizovane su i razne sportske aktivnosti i igre, a deca su pokazala svoju kreativnost i maštovitost i u radionici crtanja i bojenja.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Uslov pravilnog razvoja jedne kompanije je prvenstveno da zaposleni koji u njoj rade budu zadovoljni, jer zadovoljan radnik stvara srećnu porodicu, a srećna porodica kreira zdravo društvo.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde