PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: BEZ NADIGRAVANJA: BOR I TIMOK REMIZIRALI, "VELJKO" DEKLASIRAO BRANIK!

Fudbal: BEZ NADIGRAVANJA: BOR I TIMOK REMIZIRALI, „VELJKO“ DEKLASIRAO BRANIK!

Bor, Zaječar, 26. maj – Sve što je bliži kraj u zoni Istok, sve je manje zanimljivo. Igraju se utakmice bez posebnog značaja, pa je lako i unapred predvideti kraj, bar pojedinih susreta. Tako se ovog vikenda Timok i Bor, prvi i drugi na tabeli, iako apsloutni favoriti sa neuporedivo slabijim ekipama, bratski podelili bodove. Kao da nikome novi bodovi nisu bili od značaja, pa je i ishod utakmica bio prema očekivanju i navijača i stručnjaka. Kad jedan tim, poput Timoka 1919, napravi toliku bodovnu razliku i to dosta ranije pre kraja takmičarske sezone, onda izostaje i toliko potrebni žar za borbom za vrh, za šampiona.

Još kad se najavi reorganizacija zone, onda je i razumljivo što izostaje nadigravanje i bitka za pozicije. Kako bilo da bilo, Trebič je kao domaćin igrao 1:1 sa Borom, Brodoremont je je kao gost izvukao bod od prvoplasiranog Timoka – O.O. „Hajduk Veljko“ nije dozvolio komšijskom Braniku ni bod, deklasiran je 10:1. Rtanj je očekivano savladao Zlot u Zlotu sa 2:0, dok su Slatina i „Tanasko Rajić“ podelili bodove  – 1:1.

Timok je dogurao čak do 71 boda, Bor je drugi sa 51, „Tanasko“ je sakupio 49, a „Hajduk Veljko“ 48 bodova.

Narednog vikenda igra se 29. kolo, sastaju se: Bor – Knjaz, Branik – Slatina, Rtanj – Timok, Zlot – Balkanski, Lužnica – „Hajduk Veljko“. Slobodan je Trebič.

Još ovog časa može se razgovarati o sledećoj sezoni, tako da će gotovo sigurno Bor 1919, bez obzira na postojeće probleme u klubu, igrati glavnu ulogu. Momci „sa pirita“ neće dozvoliti bilo kakvo iznenađenje, mada će i „Tansko“, pa i Balkanski sve učiniti da pariraju. Kako će Timok 1919 u Srpskoj ligi proći, ostaje da se vidi. Jer, ni novi stadion (još nije u funkciji iako je davno zvanično otvoren!) neće mnogo značiti ukoliko grad ne stane iza „belo-plavih“ i nesebično ih podrži u borbi za sredinu tabele. Nešto više, prodor ka vrhu, izgleda da je nerealno ambicija i da je zasad i ovaj rang zadovoljavajući i za apetite i gledalaca i stručnog štaba. Uostalom, danas u sportu, posebno u fudbalu, mnoge stvari su i moguće i nemoguće.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde