PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: BOR IZGUBIO U PIROTU, SLATINA POBEDILA

Fudbal: BOR IZGUBIO U PIROTU, SLATINA POBEDILA

Bor, Zaječar, 28. april – Iako još do kraja sezone u zoni Istok ima još nekoliko kola, sve je jasno i nema ničeg više nepoznatog, niti zanimljivog. Timok 1919 je još ranije obezbedio viši rang, povratak u Srpsku ligu, ali ovog puta sa rekordnom bodovnom razlikom od glavnih konkurenata. Apsolutno zasluženo Zaječarci su na vrhu tabele sa 63 boda, drugi je Hajduk Veljko – 45, treći je Bor – 44, a „Tanasko Rajić“ je na četvrtoj poziciji sa 43 boda.

Na vrhu je, dakle, Timok, tim koji je očitao lekciju rivalima, dok svi ostali, na čelu sa Borom, mogu samo da žale i da već počnu pripreme za sledeću sezonu. Bor će, nesumnjivo je, igrati glavnu ulogu u novoj sezoni, mada će ga u stopu pratiti pirotski „Tanasko“ i negotinski „Hajduk Veljko“. Da li će još neko, poput dimitrovgradskog Balkanskog, moći da pomrsi račune glavnom favoritu, veliko je pitanje. Borani su u protekle dve sezone dobro naučili školu i neće tek tako propustiti novu šansu. Poželimo im uspeh.

Evo i rezultata utakmica nama zanimljivih i odigranih ovog vikenda. Bor je zasluženo poražen u Pirotu od osrednje ekipe Jedinstva – 3:1, Timok je bio slobodan, Knjaz se u Negotinu izborio za jedan bod – 0:0, Zlot je očekivano izgubio od „Tanaska“ sa 1:4, dok je Slatina nadigrala poslednjeg na tabeli Istoka – Trebič – 3:2. Upravo Trebiču i Zlotu sa po devet bodova nema spasa i oni su već svesni da su u nižem rangu.

Sledećeg vikenda, u 25. kolu, „Tanasko Rajić“ dočekuje Timok, Bor će „kraj pirita“ igradi sa „Hajduk Velkom“, Knjaz u Trgovištu ugostiće Slatinu. I sve te, kao i ostale utakmice, proteći će u prijateljskoj atmosferi i bez takmičarskog žara. Jer, više nema šta ni da se izgubi niti dobije, ne računajući Trebič i Zlot. Biće opušteno, verujemo i u derbijima u Boru i Pirotu.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde