PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: BOR NEREŠENO, TIMOK ZGROMIO TREBIČ I PRETI SA VRHA!

Fudbal: BOR NEREŠENO, TIMOK ZGROMIO TREBIČ I PRETI SA VRHA!

ČITAJ MI!

Bor – Zaječar, 23. septembar – Podmlađena ekipa zaječarskog Timoka zgromila je skromni tim Trebiča – 5:0 (4:0), mada je rezultat mogao da bude i ubedljiviji za domaćina. Jer, već u desetom minutu bilo je 2:0, a, sudeći prema šansama, mreža gostiju mogla je lagano da bude izrešetana do vrha u prvih pola sata igre. U drugom poluvremenu „Timok“ je uveo rezerviste i lagano priveo utakmicu kraju.

Zaječarci su pokazali da će sigurno biti prvi pretedent za šampionsku titulu Istoka. Jer, očitali su lekciju fudbala susedima iz Sokobanje. I ne samo to. Ovaj tim je i perspektivan i ambiciozan, tako da neće se lako odreći ponovnog ulaska u Srpsku ligu. Ukoliko se nastavi sa željom za napredak i s obzirom na stvaranje izvanrednih uslova (novi stadion je završen) za rad „plavo – beli“ mogu daleko da doguraju – čak i do prvoligaškog statusa. Naravno, za takav plasman trebaće najmanje dve, tri godine napornog angažovanje od gradske podrške preko uprave do stručnjaka i igrača. Zaječar to može i to, nesumnjivo je već danas, zaslužuje. I zbog tradicije i sportskog duha koji vlada u gradu na Timoku.

Gledaoci pristižu na tribine stadiona pod Kraljevicom

Da u današnjoj utakmici na poluvremenu nije promenjeno nekoliko igrača iz startne pozicije, Trebič bi doživeo i veći poraz. Poverenje je ukazano i rezervistima i to je dobro. Na tribinama stadiona pod Kraljevisom bilo je više od 300 gledalaca koji su zdušno navijali i do poslednjeg minuta gromoglasno bodrili svoj klub. Lep, sunčan dan, prijatna atmosfera, mali praznik fudbala.

Timok 1919 je prvi sa 15, drugi je „Tanasko“ – 14, a Bor 1919 je treći sa 13 bodova.
U sledećem, sedmom kolu, Bor dočekuje OFK Zlot, Timok gostuju Knjazu, Slatina će na svom terenu pokušati da nadigra agilni i samouvereni Balkanski, dok će negotinski „Hajduk Veljko“ gostovati u Beloj Palanci.

I Bor i Timok, s pravom, očekuju nove bodove. Slatina će sigurno, ukoliko želi dva boda, morati da se debelo namuči sa vrlo dobrom ekipom iz Dimitrovgrada.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde