PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: BOR POBEDIO, SLATINA I ZLOT NEREŠENO, TIMOK PORAŽEN

Fudbal: BOR POBEDIO, SLATINA I ZLOT NEREŠENO, TIMOK PORAŽEN

ČITAJ MI!

Bor, 4. septembar – U trećem kolu fudbalske zone Istok, u dva timočka derbija, najlošije je prošao Timok 1919 u Negotinu gde je od domaćeg „Hajduk Veljka“ izgubio sa 2:0. Bor 1919, nakon prošlonedeljnog poraza, izvojevao je i drugu pobedu kod kuće, savladan je Branik – 4:1. Slatina i Zlot su bratski podelili bodove – 1:1.

Na tabeli vodi „Tanasko Rajić“ sa sedam bodova, koliko su uknjižili i drugoplasirani „Hajduk Veljko“, Bor je na trećem mestu sa šest bodova, koliko ima i zaječarski Timok na petoj poziciji.

U sledećem, 4. kolu, 9. i 10. septembra, sastaju se Lužnica – Bor, Zlot – Rajko Mitić i, u novom timočkom derbiju, Timok – Slatina.

Početak novog prvenstva u zoni Istok nije najpovoljniji za timočke klubove, prvenstveno za Bor i Timok od kojih se i najviše očekuje. Ipak, tek je krenulo i još ima vremena za sigurnije prognoze. Hoće li Borani i Zaječarci, uprkos uvek opasnim Piroćancima i razigranim Negotincima, uspeti da se izbore za sam vrh tabele, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, oba kluba iz dva najveća timočka grada grčevito će se boriti za visok plasman, što će prvenstvo učiniti zanimljivim i neizvesnijim. Ukoliko se u bitku uključi i „Hajduk Veljko“, što je apsolutno moguće, preostaje da sudeluju žestokim okršajima. To će dobro doći najozbiljnijem rivalu „Tanasku“ da se domogne višeg ranga i dokaže da je Pirot i danas grad fudbala i sporta. I, naravno: sve će učiniti da se nastavi stari, nezaboravni rivalitet sa Borom.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde