PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: OFK BOR PADA SVE NIŽE, TIMOK NEZAUSTAVLJIV!

Fudbal: OFK BOR PADA SVE NIŽE, TIMOK NEZAUSTAVLJIV!

Bor, Zaječar, 1. april – Fudbalski Bor ni ove sezone nema nikakvih šansi da se digne, pretrpeo je u 20. kolu, minulog vikenda, težak poraz od prosečne ekipe kladovskog Brodoremonta – 3:1. I nije to toliko strašno koliko istina da „rudari“ imaju dve utakmice manje od kojih je ona u Štubiku od Branika, po mnogo čemu sudeći, izgubljena. Zbog napada na sudiju pre dva kola,

Borani će, nezvanično saznejamo, uknjižiti kaznu – utakmica će biti registrovana sa 3:0 za domaćina. To znači da je pod velikim znakom pitanja i drugo mesto na tabeli Istoka, gde Timok beleži rekordnu razliku bodova i sigurno grabi ka višem rangu (sada je sa 3:0 savladan „Rajko Mitić“).

Ni eventualna reorganizacija koja bi omogućila i drugoplasiranom ulazak u Srpsku ligu, gotovo da više nije u opciji. Jesenja ostavka predsednika kluba Dragana Janoševića i tadašnje zaista kvalitetne uprave nije ništa donela dobrog, naprotiv. Zato je već danas neophodno da se, ne čekajući novu sezonu i letnju pauzu, reši pitanje novog, sposobnog i što profesionalnijeg rukovodstva. Jer, i danas se izdvaja lep novac za funkcionisanje borskog zonaša, najavljena je i rekonstrukcija stadiona, pa je razumljivo da se ozbiljnije i odgovornije priđe rešavanju problema nekadašnjeg fudbalskog velikana. Naravno, niko ne proziva niti namareva da kritikuje sadašnu upravu, ali za ulazak u Srpsku ligu, očigledno je, potrebno je dosta više da se uradi.

OFK Zlot je pobedio glavnog rivala za ispadanje sa 2:1, ali je teško verovati da će taj uspeh promeniti redosled na dnu tabele ili konaćni ishod. Slatina je, nakon prošlonedeljnog visokog poraza na svom terenu, i u minulom kolu dobila pet golova razlike, izgubila je od pirotskog Jedinstva – 5:0.

U sledećem , 21. kolu, narednog vikenda, od nama zaniljivijih susreta, sastaju se: Bor – Rtanj, Knjaz – Zlot, Trebič – Timok, Slatina dočekuje „Hajduk Veljka“, dok je slobodan Brodoremont.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde