PočetnaIstočna SrbijaBorFudbal: SLATINA BOLJA OD BORA , BRANIK IZGUBIO OD TIMOKA

Fudbal: SLATINA BOLJA OD BORA , BRANIK IZGUBIO OD TIMOKA

Bor, Zaječar, 12. maj – I dok se u Boru, istina ne tako glasno, slavi ponovni ulazak rukometašica u Super ligu Srbije, fudbaleri iz sva tri zonaška kluba na čelu sa Borom 1919, jedva čekaju da se okonča ova sezona i da krenu u pripreme za nastupajuće, reorganizovano takmičenje. Bez obzira kako se reorganizovala zona Istok, Bor 1919 opet mora da se iznova sprema i to organizovanije i sigurnije. Ukoliko se Đerdap preseli iz Srspke lige u staro zonaško jato, gledaćemo ponovo nemilosrdnu konkurenciju borskih „rudara“ i dunavskih „električara“. Ovog puta Bor 1919 poučen iskustvom neće tako lako dozvoliti još jedan kiks, kao što se desilo u prošloj sezoni. „Đerdap“ sigurno nije za potcenjivanje, ali nije ni ravan borskoj crno – beloj četi. Bez obzira ko će sačinjavati novu takmičarsku ligu, što se Borana tiče moraće da pripaze i na stare rivale – pirotskog „Tanaska“ i negotinskog „Hajduk Veljka“. Oni su realno, iz sezone u sezonu, sve stabilnija družina i, kao po pravilu, uvek se bore za vrh.

Bor je ovog vikenda izgubio od Slatine – 2:1. Lužnica je u Zlotu zasluženo pobedila sa 3:1. Timok 1919 nije dopustio Braniku ni bod, savladani su, kako tako, Štubičani sa 1:0. Slobodan je bio „Hajduk Veljko“.

Da se, ipak, podsetimo redosleda na tabeli. Timok 1919 beži drugoplasiranom Boru 1919 čak 20 bodova, sakupio ih je 67. Trećeplasiranii „Hajduk Veljko“ i četvrti „Tanasko Rajić“ imaju po 45 bodova. Poslednja dva mesta uporno i najsigurnije moguće drže Trebič i Zlot.

U sledećem, 27. kolu, od nama zaniljivijih susreta, sastaju se Bor 1919 – „Rajko Mitić“, Timok 1919 gostuje Lužnici, Zlot odlazi u Kladovo „Brodoremontu“, dok je derbi u Pirotu – „Tanasko Rajić“ – „Hajduk Veljko“.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde