PočetnaIstočna SrbijaBorGlasno za omladinu - Bor: KLUPE, KAO DA SU OD ZLATA

Glasno za omladinu – Bor: KLUPE, KAO DA SU OD ZLATA

ČITAJ MI!

Bor, 17. novembar – Nakon nedavne dodele ugovora za izgradnju nove toplane, gradska vlast, suočava se s novim kritikama. Grupa građana „Glasno za omladinu“ iz Bora ističe da se, umesto rešavanja ključnih problema, gradska uprava upustila u sumnjive poteze.

Prema njihovim tvrdnjama, raspisaba je javna nabavka za 77 klupa, čija ukupna vrednost iznosi 8.3 miliona dinara, odnosno 108.225 dinara po klupi.

Iako cena jedne klupe iznosi nešto manje od 1.000 evra, postavlja se pitanje opravdanosti ove nabavke, s obzirom na postojeće neiskorišćene klupe na novom groblju i u Borskom Zoo vrtu. Gradu je potreban urbani mobilijar, ali to sigurno nisu klupe, jer ih već imamo na zalihama. Cena jedne klupe je astronomska, čak i ako odbijemo 30 odsto za Gospodina 30, ostaje 75.757 dinara po klupi – što je i dalje neopravdano skupo – ističu iz GG „Glasno za omladinu“.

Dodaju da ostaje da se vidi hoće li i ova javna nabavka završiti u rukama članova Srpske napredne stranke, kao što je bio slučaj s izgradnjom nove toplane. Uprkos tome, organizacija naglašava da je remont toplovoda, prema njihovom mišljenju, potrebniji od novih klupa.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde