PočetnaIstočna SrbijaBorGRAĐANI BORA MASOVNO POTPISUJU PETICIJU DA SE PRVO GRADI BOLNICA I IZLEČI...

GRAĐANI BORA MASOVNO POTPISUJU PETICIJU DA SE PRVO GRADI BOLNICA I IZLEČI URUŠENO ZDRAVSTVO, PA TEK ONDA DA „IZNIKNE“ AKVA PARK

Saopštenje inicijatora lokalnog referenduma “Bor po meri Borana” sa jučerašnje konferencije za medije, održane na stepeništu gradske zgrade, objavljujemo u celini

Bor, 8. septembar – Ima li demokratskijeg izražavanja slobodnog i Ustavnog prava građana od referenduma? Za sva demokratska društva slobodno izražena volja naroda je svetinja.

To pravo nameravaju da uskrate građanima Bora čelnici vladajuće koalicije oko Srpske napredne stranke, uz glasačku podršku šačice odbornika koji su skoro svi „namireni“, kompromitovani ili amnestirani od nekog nedela.

Pokretanjem peticije za raspisivanje referenduma, sigurni smo pokazaće se da se volja građana Bora i šačice članova interesne grupe pod okriljem SNS-a ne poklapa.

Građani žele izgradnju nove bolnice i podizanje kompletnog zdravstva na mnogo viši nivo, jer borsko zdravstvo je u kolapsu sa daljom tendencijom propadanja. I to svako u Boru zna i oseća na svojoj koži.


Gradonačelnik Milikić očajnički pokušava da ubedi građane da nemaju pravo da iskažu svoju volju i javno i jasno kažu da hoće prioritetno novu bolnicu, sa jasnim rokom završetka, a ne akva parkove i šopin molove, kladionice i kockarnice. Peticija, koju je u svega 3-4 dana potpisalo preko 2.000 Borana jasno pokazuje da je taj pokušaj besmislen.

Potpisi na peticiji pokazuju u kojoj meri građani ne veruju Milikićevim obećanjima, jer su se u više navrata uverili da daje lažna obećanja i da ne radi u interesu Bora i Borana.

Da li građani Bora imaju pravo da se pitaju kako će biti trošen novac iz budžeta grada Bora, novac koji pripada samo njima i koji su svojim radom stvorili? Milikić, Žikić i Janošević kažu da nemaju. Kažu nije naša nadležnost.

To u lice kažu Boranima koji su već u prošlom godinama kroz samodoprinos i mnogo ostalih načina izdvajanja od plate sagradili Dom zdravlja u Boru, rekonstruisali staru bolnicu bezbroj puta i dodelili na stotine stanova zaposlenima u zdravstvu, školstvu, policiji, sudstvu i mnogim drugim delatnostima koje su u nadležnosti republičkih organa i pripadajućih ministarstava.

Borani su u Boru sve izgradili svojim rukama i svojim parama. Znači može.

Peticija je poslednje upozorenje odbornicima koji zarad svojih ličnih interesa glasaju protiv interesa građana Bora koji su ih birali. Moraju biti svesni da ih građani Bora posmatraju i poznaju.

Rezultate peticije ćemo vrlo brzo staviti na uvid široj javnosti, svim medijima u Srbiji, kao i predstavnicima međunarodne zajednice u našoj zemlji.

Rezultate peticije ćemo poslati i na adresu kabineta predsednika države, da ga podsetimo da je i on lično obećao novu bolnicu u Boru i da potvrdimo da li je predsednik svih građana na strani interesa Borana ili na strani ličnih interesa Milikića, Žikića, Janoševića.

U Boru, 07.09.2023. godine

Saopštenje potpisuju:

„Glasno za omladinu“, „Pokret slobodnih građana“, „Stranka slobode i pravde“, Dosta je bilo, „Borci za Bor“, „Novo lice Srbije“ i „Pokret Dveri“.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde