I ovo mi se dešava: ĐOĐITE NA SLAVU… KAKO, KOJA STRANKA…?

0
175
Ilustracija: pixabay.com
ČITAJ MI!

Bor, 25. oktobar Danas sam imala poziv sa meni nepoznatog broja telefona, a žena sa kojom sam razgovarala se nije predstavila već me samo pozvala na slavu odbora SNS u Boru, koja će biti obeležena u četvrtak u prostorijama ove stranke – izjavila je Irena Živković, predsednik odbora Stranke slobode i pravde u Boru.

Razgovor:
– Mislim da ste pogrešili broj, gospođo.
– Ne, nisam pogrešila. Vi ste Irena Živković? Dali su mi iz gradske uprave brojeve telefona svih odbornika i svih poverenika političkih stranaka da ih pozovem na slavu. U četvrtak,u prostorijama stranke.
– Vi sada zovete iz gradske uprave?
– Ne, ja zovem iz Javnog komunalnog preduzeća.
– Odlično. Hvala Vam na pozivu. Doviđenja.

Privatizacija i uzurpiranje javnih resursa u korist Srpske napredne stranke nije naravno ništa novo, od skupljanja sigurnih glasova, obaveznih učešća u mitinzima, pa do samog glasanja. Govorimo o tome godinama.
Ipak, još uvek sam pod utiskom jer je ova žena zvučala kao da veruje da radi najnormalniju stvar i čudila se mom čuđenju.
Građani Srbije su u većini prihvatili sve ovo kao neku „novu normalnost“.
U tu „novu normalnost“ spada i botovanje i stranački rad u sklopu radnog vremena u javnim preduzećima. Većina ljudi prosto nije ni svesna da krši zakon jer u svakodnevnim dešavanjima u državi mogu da vide svojim očima da ovde zakoni ne postoje i da je samo jedan zakonodavac – Stranka.
U jednom trenutku sam je i pitala:“Koja stranka?“
– Kako koja? Pa SNS.
Novi zakonodavac i nova normalnost.
Kao odbornik grada Bora i kao predsednik odbora Stranke slobode i pravde u Boru, ali i kao građanin Bora čije resurse zloupotrebljavaju, reagovaću i na ovo, ali ne očekujem reakciju državnih institucija.
Jer, jedan je zakonodavac.
„Kadija te tuži, kadija ti sudi“.
Ipak, mi od borbe za pravnu državu nećemo odustati.

Irena Živković, odbornik grada Bora

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име