IZLOŽBA LEPIH I ZDRAVIH TELA „MUSCLE LOVE“ ODRŽANA U BORU

0
37
Foto: Aleksndar Crnogorac
ČITAJ MI!

Bor, 2. jun – „Mens sana in corpore sano“ je dobro poznalta latinska izreka. Kao što znamo, u prevodu znači ‘u zdravom telu zdrav duh‘.Održana je izložba fotografija Aleksandra Crnogorca u Boru, a verovatno će još jedna biti održana i u Beogradu.

U osnovi ovog uverenja stoji ideja da će u zdravo tretiranom telu i um ili duh biti zdravi. Čovekov um će, prema ovom uverenju, biti zdrav samo ako je telo zdravo.

Sport je aktivnost koja uključuje fizički napor, veštinu i disciplinu. Kao takav i na našim prostorima afirmisan je na različite načine u različitim društvenim fazama.

Tradicija dizanja kamenja u korist jačanja mišića praktikovana je još u Egiptu i Grčkoj, a kasnije u istoriji i u Evropi kroz disciplinu dizanju tegova. Fokus je, dakle, više na snazi tela nego na izgledu. U tom smislu može se pretpostaviti da se možda veruje i da je snažnije telo zdravije telo.

Bodibilding je jedna od takmičarskih disciplina koja po definiciji podrazumeva uvećanje celokupnog mišićnog sistema i telesne simetrije u slavu snage.

Fotografije svedoče o balkanskom bodibilding takmičenju koje se održava jednom godišnje na regionalnom nivou. U pitanju je takmičenje u bodibildingu održano u Boru (istočna Srbija).

Događaju su prisustvovali učesnici iz svih balkanskih zemalja, a takmičenja su održana u većini lakih i teških kategorija u pripremama za godišnje prvenstvo Evrope.

Izvor: b92

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име