PočetnaIstočna SrbijaBorKINESKA FIRMA CCMC DOBRO POSLUJE U SRBIJI, U BORU RUDARSKA OKNA OD...

KINESKA FIRMA CCMC DOBRO POSLUJE U SRBIJI, U BORU RUDARSKA OKNA OD PREKO 1000 METARA

Bor, 1. februar – Kineska inženjerska kompanija za ugljenokope, China Coal Mine Construction Group (CCMC), postigla je izuzetne rezultate u mesečnoj dubini iskopavanja rudarskih okana u okviru projekta u Srbiji 2023. godine. Ovaj poduhvat, realizovan u saradnji sa kineskom rudarskom kompanijom Srbija Ziđin Majning u rudniku Čukaru Peki, predstavlja visok nivo stručnosti, efikasnosti i tehnološke inovacije CCMC-a u globalnom sektoru inženjeringa, prema izveštaju Sinhua.

Rudnik Čukaru Peki, smešten u blizini grada Bora, od 2021. godine je pod upravljanjem kineske rudarske kompanije Srbija Ziđin Majning. CCMC je osvojila tender za projekat rudarenja na impresivnoj dubini od tri hiljade metara u ovom rudniku 2022. godine.

Projekat se sastoji od tri okna, od kojih će dva proizvodna okna doseći dubinu od 1.343 metara, sa prečnikom od 7 metara svako, dok će servisno okno imati dubinu od 1.245 metara i prečnik od 10 metara. Ovaj izazovni inženjerski poduhvat suočava se sa geografskim preprekama poput napuklih slojeva stena i neočekivano visokih nivoa podzemnih voda, što dodatno otežava proces iskopavanja na ovim velikim dubinama.

CCMC je uspešno odgovorila na ovaj izazov zahvaljujući inovativnom pristupu, stručnosti i opreznosti. Kompanija je koristila naprednu mehaničku opremu, uključujući vitla za bušenje velikih razmera, centralnu rotirajuću mašinu za hvatanje kamenja i hidraulične kišobranske bušilice. Ove tehnologije ne samo da su smanjile intenzitet rada i bezbednosne rizike, već su i povećale kvalitet i efikasnost, omogućavajući kompaniji da ostvari impresivnih sedam puta veću dubinu iskopavanja od 100 metara mesečno.

CCMC, fokusirana na istraživanje inostranih tržišta, sprovodi niz projekata u zemljama poput Turske, Indije, Pakistana, Uzbekistana, Zambije, Vijetnama i Laosa. Sun Sueđun, predsednik kompanije, izjavio je da će CCMC aktivno učestvovati u izgradnji energetske infrastrukture u partnerskim zemljama Pojasa i puta, potvrđujući predanost kompanije dugoročnom globalnom prisustvu i saradnji.

Beta

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde