PočetnaIstočna SrbijaKladovo: RAZGOVOR O ROMANU "DEVOJKA IZ VOZA" POLE HOKINS

Kladovo: RAZGOVOR O ROMANU „DEVOJKA IZ VOZA“ POLE HOKINS

Kladovo, 27. mart – U četvrak, 28. marta u prostorijama Biblioteke „Centar za kulturu“, Klub ljubitelja čitanja se sastaje od 18 časova i raspravljamo o romanu „Devojka iz voza“ britanske autorke Pole Hokins.

Pola Hokins rođena je 26. avgusta 1972. godine u Zimbabveu gde je i odrasla. U Londonu živi od 1989. godine. Obrazovala se u Parizu, Briselu i Oksfordu i studirala uporedo političke nauke, ekonomiju i filozofiju. Pre nego što je počela da piše, petnaest godina se bavila novinarstvom i istraživanjem najrazličitijih tema iz oblasti ekonomije, umetnosti, nauke.

„Devojka iz voza“ je njen prvi roman, obajvljen 2015. Kompleksan psihološki triler sa temama nasilja u porodici, manipulacije, alkoholizma i droge ispričan je u prvom licu iz ugla tri žene. Autorka u romanu polako otkriva činjenice, otkrivajući surovu realnost ljubavi i neizbežne veze opsesije sa nasiljem.

Godine 2015. je postao najbrže prodavani roman u tvrdom povezu za odrasle u istoriji, a nakon objavljivanja je proveo više od četiri meseca na listi bestselera Njujork tajmsa. Roman je nagrađen kao jedan od najboljih knjiga 2015. u kategoriji fikcije a iste godine osvojio je nagradu Gudrids u kategoriji misterija i triler. Nagradu Odi za „Audioknjigu godine” osvojila je 2016.

Američka filmska adaptacija, u glavnoj ulozi Emili Blunt i režiji Tejta Tejlora, je objavljena 7. oktobra 2016. Zainteresovanost Marka Plata za snimanje filma se javila pre nego što je knjiga zvanično objavljena 2014. godine.

Ostala dela autorke su romani U tihoj vodi ( 2017) i Tiha vatra gori ( 2021).

Nakon objavljivanja trećeg Hokinsovog romana, „Devojka iz voza“ je prodata u oko dvadeset i tri miliona primeraka širom sveta.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde