PočetnaVestiDruštvoMILION DINARA KAZNA ZA PUŠENJE U ZATVORENOM PROSTORU? MINISTARKA GRUJIČIĆ O NOVOM...

MILION DINARA KAZNA ZA PUŠENJE U ZATVORENOM PROSTORU? MINISTARKA GRUJIČIĆ O NOVOM ZAKONU: KO HOĆE NEK PUŠI U BAŠTI

Srbija , 3. mart – Ministarka zdravlja Danica Grujičić istakla je da je Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru završen i da čeka da se uskladi sa ostalim zakonima, i podvukla da je važno da kaznena politika bude dobro sprovođena.

Ono što je važno je kaznena politika, koja mora da bude dobro sprovođena, odnosno inspekcije moraju ići u kontrolu. Jer ako naplatite 5.000 dinara nekome kome je puna kafana, a sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda mislim da će se dobro zamisliti„, naglasila je ministarka zdravlja.

Kako je kazala, ona se zalaže za potpunu zabranu pušenja.

Sutra bih uvela potpunu zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. Zakon je završen, sada ide na zakonodavstvo da se uskladi sa ostalim zakonima i da se vidi da li neke članove treba menjati„, istakla je ministarka zdravlja dr Danica Grujičić za N1.

Ministarka je napomenula da zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima ne zavisi samo od nje, objašnjavajući da svaki zakon ide na uvid svim ministarstvima i da „nekad neko ima nekakvu primedbu, a nekad ne“.

Mislim da zaista više ne treba kao zemlja i kao narod da se brukamo zbog pušenja u zatvorenom prostoru jer, zaboga, to je sad neko veliko zadovoljstvo koga ne možemo da se odreknemo. Nema nikakvih problema, tu je ćebe, grejalica, a bašte su leti otvorene svuda, pa neka puše do mile volje ako hoće. A da ne govorim da treba misliti na karcinom pluća koji je u Srbiji u porastu, jer je dokazano da 95 odsto obolelih od tog tumora čine pušači ili oni koji su bili dugogodišnji pušači„, zaključila je Grujičić, dodajući da elektronske cigarete nisu ništa manje opasne od običnih i da bi njihov uvoz zabranila „koliko sutra“.

Izvor: Kurir

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde