PočetnaVestiPolitikaMIROSLAV ALEKSIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA NARODNOG POKRETA SRBIJE

MIROSLAV ALEKSIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA NARODNOG POKRETA SRBIJE

Beograd, 13. novembar – Juče je u Beogradu održana prva izborna skupština Narodnog pokreta Srbije (NPS), na kojoj je Miroslav Aleksić izabran za predsednika stranke. Ovim povodom, Aleksić je istakao viziju jedinstva i nade unutar stranke, pozivajući članove NPS da zajedno grade politiku koja će doneti napredak i prosperitet.

Svi zajedno u NPS budimo politiku nade, i našim programom možemo učiniti da godine pred nama budu dobijene, a ne izgubljene – izjavio je Aleksić nakon izbora.

Pored izbora novog predsednika, na skupštini je imenovan i ostatak predsedništva. Osam potpredsednika za naredne tri godine su profesor sociologije Bora Novaković, pukovnik policije u penziji Slavica Radovanović, advokat Miloš Pavlović, arhitekta Đorđe Stanković, specijalizant za menadžment javne uprave i lokalne samouprave Ivana Rokvić, advokat Uroš Đokić, doktor pravnih i ekonomskih nauka Ana Jakovljević, i doktor specijalista Predrag Delić, kako navodi saopštenje stranke.

Članovi NPS-a iz Bora i Zaječara

Miroslav Aleksić je u svom obraćanju naglasio ozbiljnost izazova s kojima se Srbija trenutno suočava, uključujući bujanje kriminala i korupcije, razaranje javnih preduzeća, rasprodaju prirodnih resursa, pad životnog standarda i rast nasilja u društvu.

Vlast godinama govori o rastu plata i penzija, a ćuti o tome da sa tim novcem možemo manje da kupimo nego pre deset godina, jer je inflacija u Srbiji veća nego u ratnoj Ukrajini – naglasio je Aleksić.

Govoreći o lošoj politici režima, Aleksić je ukazao na teškoće s kojima se suočavaju poljoprivrednici, odlazak mladih iz zemlje, cenzurisane medije i generisanje nasilja, mržnje i agresije od strane vlasti.

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, Aleksić je predstavio petogodišnju strategiju za iskorenjivanje korupcije. Plan obuhvata pravno procesuiranje svih afera iz poslednjih decenija, formiranje posebnog javnog tužilaštva za borbu protiv korupcije, tužilačko-pravosudne policije, i sprovođenje vetinga za preispitivanje imovine i potencijalnih veza sa kriminalom rukovodioca u pravosuđu.

Dragan Marković, odbornik u Skupštini grada Bora, izabran je za potpredsednika Izvršnog odbora Narodnog pokreta Srbije.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE