PočetnaVestiDruštvoMUP uputio važnu poruku vozačima: PROVERITE OBAVEZNO, POGOTOVO BUDITE SPREMNI OD ČETVRTKA!

MUP uputio važnu poruku vozačima: PROVERITE OBAVEZNO, POGOTOVO BUDITE SPREMNI OD ČETVRTKA!

Srbija se priprema za proslavu Dana državnosti – Sretenja, a Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorava građane na moguće gužve na graničnim prelazima usled produženog vikenda. Kako bi putovanje proteklo bez problema, MUP apeluje na građane da se pravovremeno informišu o stanju na granici i koriste alternativne prelaze.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava važnost provere isprava pre polaska na put. „Pre polaska na put treba proveriti važenje pasoša, saobraćajne dozvole, vozačke dozvole i registracione nalepnice za vreme putovanja„, ističe MUP na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Zbog produženog vikenda koji se nadovezuje na praznik Dan državnosti, očekuje se povećan broj građana na putu, posebno jer su đaci na mini-raspustu. Kako bi se izbeglo dugo čekanje na graničnim prelazima, MUP apeluje na građane da koriste i alternativne prelaze.

Svi građani mogu pravovremeno proveriti stanje na graničnim prelazima posetom internet stranicama MUP-a i Auto-moto saveza Srbije. Osim toga, MUP preporučuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza kako bi se smanjilo vreme čekanja.

Za one koji planiraju putovanje po Srbiji ili u inostranstvo, JP „Putevi Srbije“ pruža informacije o radovima na saobraćajnicama, privremeno zatvorenim putevima i alternativnim pravcima. Takođe, sajt Auto-moto saveza Srbije (AMSS) omogućava praćenje uživo snimaka sa kamera na graničnim prelazima i informisanje o vremenima čekanja.

Građanima se preporučuje i korišćenje aplikacija za mobilne telefone poput „BorderWatcher“, koja omogućava deljenje iskustava korisnika o vremenima čekanja na graničnim prelazima. Takođe, Google Maps pruža informacije o intenzitetu saobraćaja na određenim prelazima, ali je važno napomenuti da je potrebno pravovremeno ažurirati podatke pre putovanja.

Kako bi se izbegle neprijatnosti na putu, MUP apeluje na građane da budu informisani i da preduzmu neophodne korake kako bi putovanje proteklo sigurno i bez zastoja na graničnim prelazima.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde