PočetnaIstočna SrbijaBorNACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE ORGANIZUJE OSAMNAESTI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE ORGANIZUJE OSAMNAESTI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Bor, 23. mart – Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije, koji će se održati u četvrtak i petak, 30. i 31. marta, sa početkom u 11 časova u gornjoj galeriji Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru.

Učešće na sajmu zapošljavanja koji će se održati prvog dana, 30. marta, najavilo je oko 20 poslodavaca. Za sada se očekuje ponuda od preko 250 slobodnih radnih mesta za različite profile zanimanja i stepene kvalifikacija, pre svega iz oblasti rudarstva, metalurgije, saobraćaja, mašinstva, elektrotehnike, građevine, bezbednosti i zdravlja na radu, ali i ugostiteljstva, trgovine, ekonomije, prava i administracije i sl.

Sajam zapošljavanja je idealna prilika za sve tražioce posla da se informišu o aktuelnoj ponudi radnih mesta u gradu i regionu. Takođe, ovo je sjajna prilika za poslodavce da upoznaju potencijalne kandidate za posao i nađu kvalitetne radnike za svoje firme. Zainteresovani poslodavci i tražioci zaposlenja se mogu prethodno obratiti NSZ Filijali Bor radi evidentiranja učešća i dobijanja dodatnih informacija.

Drugog dana, 31. marta, od 11 do 14 časova, biće održan sajam profesionalne orijentacije. Ovaj sajam namenjen je svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su u potrazi za informacijama o smerovima/obrazovnim profilima i nastavnim programima u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u Borskom okrugu.

Na sajmu profesionalne orijentacije, desetak srednjih škola i visokoškolskih ustanova će prezentovati svoje programe i pomoći učenicima da se upoznaju sa njihovim obrazovnim ponudama. Učenici će imati priliku da dobiju relevantne informacije o mreži obrazovnih ustanova u regionu i njihovoj ponudi, kao i pomoć u pravilnom izboru zanimanja.

Sajam profesionalne orijentacije je idealna prilika za sve učenike koji su u potrazi za informacijama o smerovima/obrazovnim profilima i nastavnim programima u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u Borskom okrugu.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde