NAJBOLJA VINA U SRBIJI – IZ VINARIJE ZVONKA BOGDANA I ALEKSANDROVIĆA IZ TOPOLE

0
49
Foto: shutterstock
ČITAJ MI!

21. januar – Najuticajniji regionalni vinski portal Vino.rs napravio je i ove godine opširan presek vinske scene Srbije kroz čak 22 kategorije izabravši u saradnji sa brojnim vinskim stručnjacima, vinarima, enolozima, somelijerima i vinskim trgovcima vina i vinarije koje su obeležile 2021. godinu.

Prema odluci redakcije najbolje crveno vino koje se pojavilo na tržištu u proteklih godinu dana je Rodoslov Grand Reserve 2016 poznate šumadijske vinarije Aleksandrović, dok je naziv najboljeg belog vina pripao ultra premijum sovinjonu Icon Campana Albus 2020 vinarije Zvonko Bogdan. Vinarija Zvonko Bogdan ponela je ujedno i naziv najbolje vinarije u Srbiji za 2021. godinu

Najbolje crveno vino Rodoslov 2016 Aleksandrović –  Foto: vino.rs

Najbolji roze je Lex 2020 Trivanović, u kategoriji penušavih vina Dina Brut 2018 Vinum, a najbolje slatko vino je Semillon 2018 mlade vinarije Eden iz sela Ranilovića nadomak Aranđelovca.

Najbolje belo vino Icon Campanela Albus 2020 Zvonko Bogdan – Foto: vinarijazvonkobogdan.com

Posebno veliko zanimanje vladalo je za izbor sve popularnijih vina od autohtonih sorti, gde je na kraju među crvenim vinima prevagu odneo prokupac Gaga 2017 župske vinarije Ivanović, dok je za najbolje belo autohtono vino izabrana Severna Morava 2020 fruškogorske vinarije Deurić.

Među sve zastupljenijim na tržištu organskim vinima naziv najboljeg među crvenima ponela je Kadarka Kanias 2017 vinarije Sagmeister iz Kanjiže, proglašene takođe i za najbolju malu vinariju Srbije. Najbolje belo organsko vino je rajnski rizling Valerius 2018 vinarije Imeprator, koja je na taj način ponovila uspeh od prošle godine.

Recimo još i to da je za najbolju mladu vinariju izabrana vinarija Aleksandar Todorović iz Lipovca kod Ražnja, te da je nagrada za najveći doprinos vinskom turizmu pripala vinariji Deurić iz Male Remete na Fruškoj gori.

Kompletan spisak najboljih vina u svim kategorijama sa obrazloženjem, među kojima se nalaze i vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta, dostupan je na portalu Vino.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име