Narodna stranka Bor: LAŽNA OBEĆANJA LOKALNE VLASTI PREVRŠILA SVAKU MERU

0
289
Sa današnje konferencije za novinare Gradskog odbora Narodne stranke u Boru - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Informaciju Narodne stranke u Boru sa današnje konferencije za medija objavljujemo u celini

Bor, 16. septembar Kao što niko iz lokalne vlasti ne pominje dolazak Vučića u ugrožena sela, tako se zaboravilo i na predizborna obećanja koja je Vučić izgovorio na predizbornom skupu u Boru. Niko od njih više ne pominje izgradnju nove bolnice, obnovu ruiniranih puteva, želeničku stanicu, streljanU, preseljenja aerodroma (poklonjenog državi)…
Zaboravili su na besplatne knjige za osnovce od prvog do četvrtog razreda.

Sada već javno pričaju da će od postojeće JKP Toplana ostati samo toplifikacija. Prepustiće proizvodnju toplotne energije renomiranom „investitoru“…

Upozoravali smo više puta da će oni ispuniti samo jedno, za njih najvažnije, obećanje. Srušiće deo sportskog kompleksa na Četvrtom kilometru, uključujući stadion nekadašnjeg FK Rudar, teniske terene i ostalo. Zbog šoping mola. Kao da je to jedino mesto za takvu „epohalnu“ investiciju.

Koalicija koja je formirana prevarom građana nakon poslednjih izbora, svakodnevno se i po nezakonitim radnjama, poistovećuje sa prethodnom vlašću.
Navešćemo samo neke od brojnih nezakonitosti nove-stare lokalne vlasti u Boru iz prethodnih godina:

– Nabavka uglja po basnoslovnim cenama, i tri puta većim od ponuđenih cena rudnika uglja iz aprila ove godine. Subvencijama šminkaju poslovanje uništene Toplane.

– Asfaltiranje bez ikakvih planskih dokumenata, nekvalitetno je, sa slabom pripremom, po željama pojedinaca, tzv. poverenika SNS. Jedan od primera je asfaltiranje divljeg, u katastru nepostojećeg puta u reonu sela Gornjane na kat. parceli br. 6591, čiji je vlasnik Republika Srbija a korisnik zadruga Poljoprom Bor. I to je dokaz bahatosti i klasičnog kriminala! Još su se time hvalili pred novinarima.

– Sugrađani iz ugroženih sela su ostavljeni na milost i nemilost strane firme. Obećanja o preseljenjima sela na nove lokacije- ostaju mrtvo slovo na papiru. Obmanjuju ih godinama. Kao da ih se stide. Pogotovo oni koji su ulaskom u vlast preMostili ranije stavove. Makar i lažne.

– Trošenje budžetskih sredstava u predizbornim kampanjama, preko Centra za socijalni rad, za prikrivenu kupovinu glasova. Primer je podela paketića i dr. Socijalne karte građana ih ne interesuju. Korisnika Narodne kuhinje se stide.

– Podela stanova zaslužnim „kadrovima“ vlasti je prethodnih godina poprimila obeležje klasičnog bezobrazluka!

– Popločavanje trotoara i stepeništa u gradu je neviđena bruka. Takav vid amaterskog, a skupog, graditeljstva je nezabeležen na ovim prostorima!
– Park kod Studentskog centra je još jedan vid klasične korupcije.

Sve ovo je samo pokazatelj da ovoj vlasti ništa nije sveto, da je budžet njihov plen koji, kako oni shvataju, moraju pošto-poto potrošiti!

Poštovani sugrađani, svemu nabrojanom ne treba se čuditi. Vlast koja postavlja pravobranioca (ne ispunjava posebne uslove definisane Odlukom o pravobranilaštvu) grada Bora je klasičan vid prevare građana. I vlast to ne krije. Kako onda očekivati zakonitost u radu vlasti koja pada na prvom koraku?

To gradsko pravobranilaštvo je Odlukom o pravobranilaštvu grada Bora nadležno da pred sudovima i drugim organima zastupa gradske organe i organizacije čiji je osnivač grad Bor, a finansiraju se iz budžeta. U praksi je, na žalost, drugačije.

Evo i primera. Ustanove Muzej rudarstva i metalurgije, Centar za kulturu grada Bora i Ustanova Sportski centar „Bobana Veličković“ u Boru, ugovorima o pružanju usluga, angažovale su advokata Petra Jelića za zastupanje pred sudovima i drugim institucijama. Veoma, veoma čudno. A možda, samim tim i nije slučajno nezakonito postavljenje gradskog pravobranioca.

U 2021. godini ove tri ustanove su utrošile oko 2,6 miliona dinara za advokatske usluge dok su u 2022. godini opredelile 3,1 milion dinara.

Podsećamo Vas dragi Borani, da grad još uvek nema ombudsmana. Skupština grada Bora 04. juna 2019. godine je donela Odluku o lokalnom ombudsmanu, čiji izbor je morao biti izvršen u roku od devedeset dana od stupanja na snagu ove odluke. Tri godine ova vlast ostavlja vas bez zaštite i kontrole poštovanja vaših prava od strane organa uprave i javnih službi. Samim tim i vlasti. Ništa čudno. Oni nisu ispoštovali ni raniju Odluku o zaštitniku građana donetu 2012. godine.

Gradski odbor Narodne stranke Bor

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име