Narodna stranka Bor: ZA AKVA PARK ČAK 609 MILIONA, A NOVA BOLNICA TEK U NAJAVI…

0
150
Dragan Marković - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke Bor objavljujemo u celini

Bor, 28. oktobarNacrt budžeta grada Bora za 2023. godinu je strateški plan SNS za prosipanje javnih sredstava kroz mnoge kvazi projekte predstavljene kao kapitalne investicije i održavanje. Ovim nacrtom za tzv.kapitalni projekat akva parka lokalna SNS vlast je predvidela „samo“ 609 miliona dinara. To je po njima epohalni projekat. Posle Zoovrta vrta, i još nemalo sličnih investicija. Na bolnicu – pričekaćemo. Možda dok ne potroše 24,5 miliona dinara za papirologiju koja se zove „Projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Boru…“. A priča vlasti o budžetu u rukama građana Bora – još je jedna tužna epizoda.

Kreiranje budžeta od strane vlasti jeste prodaja magle građanima Bora. Obiman budžet (preko 5 milijardi dinara) služi za hvalospev, zamagljivanje očiju građana, a interesi su samo vlastodržaca koji upravljaju novcem Borana! Postavlja se pitanje koji su to projekti u interesu građana? Bolnice nema, ali ima nabacanih poslova i nejasnih prioriteta.

Prvo, ne postoji strategija održivog razvoja, što se može dokazati uporedno iz same Odluke o budžetu grada Bora za 2022. godinu i Nacrta Odluke o budžetu grada Bora za 2023. godinu. Iz tih dokumenata zaključuje se da su projekti prikazani jednogodišnje, drugo, da se između ove dve odluke, i to prvim i drugim rebalansom, menjaju, tj. skidaju projekti koji se zatim ponovo prikazuju i u 2023. godini. Samo jedan od primera: „Izrada termoizolacione fasade na zfradi OŠ „3. oktobar Bor“, godina početka i završetka 2022. u iznosu od 22.800.456 dinara, da bi isti već prvim rebalansom bio skinut.

Rezultat dugogodišnjeg rada SNS vlasti VIDLJIV JE na svakom koraku. Izgradnja parka kod Studentskog doma, radovi na Domu kulture i asfaltiranje divljeg puta u Gornjanu, te popločavanje po principu- što gore to bolje, prenaduvani iznosi za poslove, stanje pojedinih objekata u gradu, ponovljena obećanja…

Narodna stranka, Gradski odbor Bor

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име