PočetnaIstočna SrbijaBorNarodna stranka: UGALJ ZA BORSKU TOPLANU SKUPLJI OD SUVOG ZLATA – MILIJARDA...

Narodna stranka: UGALJ ZA BORSKU TOPLANU SKUPLJI OD SUVOG ZLATA – MILIJARDA VEĆ “POGORELA”!

ČITAJ MI!

Saopštenje Narodne stranke u Boru objavljujemo u celini uz izvesne dopune

Bor, 5. avgust – Godinama upozoravamo na katastrofu u kojoj se zaslugom ove vlasti nalazi javni sektor. Vlast koju, uz neke izuzetke, više od deset godina čini ista ekipa ljudi to ne dotiče. Sada pojačana gradskim odborom stranke „Most“. Apelovali smo i apelujemo da se ozbiljnije pogleda stanje u preduzećima i ustanovama i zaustavi njihovo propadanje.

Kontinuitet ove vlasti, poštovani građani, traje od 2010. godine. Period od 12 godina je, složoćete se, nije mali. Za to vreme nijednu godinu JKP Toplana nije završiio u plusu.

Potrošene su i ogromne subvencije (više od 10 miliona evra u poslednjih deset godina), ali se gomilaju i stotine miliona dugovanja. Nije ovde sve u rukovodstvima, ni kod radnika, već je probelm u – sistemskim greškama. Vlast je ta koja je odgovorna zbog ovog stanja i odbornici koji glasaju za negativno poslovanje ovog preduzeća. Na taj način se, očigledno je, „pokriva“ izvršna vlast. Kumulirani gubitak, kratkoročne obaveze iz ranijih godina i ogroman gubitak iznad visine kapitala pokazuje da neko svesno ili nesvesno, svejedno, urniše i uništava preduzeće od strateškog značaja za grad.

Foto: Narodna Stranka

Zahtevom da svaki korisnik koji želi da se isključi sa sistema daljinskog grejanja, pored izmirenog duga, mora da dobije saglasnost stambene zajednice i taj dokument priloži uz zahtev za isključenje, rukovodstvo Toplane pokazuje i bezobrazluk. Kao da je stambena zajednica ta koja isporučuje toplotnu energiju. Pozivaju se na Zakon o stanovanju i održavanju zgrada. Zašto onda nisu naveli na koji se član Zakona pozivaju?!
Da li su u ranijem periodu oni koji su se isključili, među njima i veliki broj funkcionera i rukovodilaca iz SNS , tražili takvu saglasnost?

Na sve ovo, gle čuda, stiže “šlag na tortu”., a to je ugovor o kupoprodaji uglja sa firmom UZOR-EKSPORT DOO MLADENOVAC za grejnu sezonu 2022/23. godine. Predmet ugovora je kupoprodaja 30.100,00 tona uglja, odnosno sukcesivna prodaja i isporuka od strane prodavca za iznos od 1.051.639.200,00 (jedna milijarda pedeset jedan milion šest stotina trideset devet hiljade i dve stotine dinara) sa PDV-om! Doduše, nema avansnog plaćanja, ali je cifra veoma, veoma interesantna.

Kako će se nabaviti još 15 000 tona (možda i čitavih 20 000 tona) niko ne zna. Zna se da će ova grejna sezona biti duplo skuplja od prethodne koja je bila, setimo se, rekordna.

Ugalj je plaćan po stravično visokim cenama, kao nigde u ovoj zemlji. Odbornici su javno na skupštinskim zasedanjima zahtevali od nadležnim da ispitaju imali u toj enormnoj SKUPOĆI – kriminala. Nažalost, zasad nema odgovora. Kako li će tek biti sa novom nabavkom energenata? Početak je, zaista, za svaku brigu!

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde