PočetnaIstočna SrbijaBorNOVI GRADONAČELNIK BORA JE ALEKSANDAR MILIKIĆ, ZAMENIK JE MIKI JANOŠEVIĆ, PREDSEDNIK SKUPŠTINE...

NOVI GRADONAČELNIK BORA JE ALEKSANDAR MILIKIĆ, ZAMENIK JE MIKI JANOŠEVIĆ, PREDSEDNIK SKUPŠTINE DRAGAN ŽIKIĆ. OPOZICIJA BILA PROTIV!

Bor, 18. maj – Na današnjoj sednici Skupštine grada Bora, nakon konstituisanja, najpre je za predsednika nove Skupštine izabran Dragan Žikić (SPS), a za njegovog zamenika, Ivan Vučković (“Most”). Za sekretara Skupštine, većinom glasova, izabrana je dipl. pravnica Milena Pejčić.

Posle duže rasprave, za gradonačelnika je ponovo izabran Aleksandar Milikić (SNS), zamenik je Miki Janošević (“Most”). Izabrano je i novo Gradsko veće od devet članova.

Opozicija je bila protiv predloga nove koalicije (SNS-SPS- “Most”). Najviše dikusije bilo je za predlog gradonačelnika, jer su opozicioni odbornici izneli niz primedbi koje je druga strana pokušala da opovrgne.

Milikić je kao glavne zadatke u narednom periodu naznačio – gradnju nove bolnice, savremenog fudbalskog stadiona, toplane, puteva, posebno naglašavajući značajnije uvećanje budžeta, čak trostruko. On je još podsetio da razume neslaganje opozicije, jer to bi tako bilo “ i da je Nikola Tesla predložen”. Odbornik Ujedinjene opozicije Bora, Dragan Marković, podsetio je Milikića kako je u prethodnom mandatu “sve najgore govorio o predlogu za svog zamenika, Mikija Janoševića, što nije lako shvatiti”. Odbornik koalicije “Za pobedu Bora”, Ljubiša Marinković je pridodao da “za znatno uvećanje budžeta Milikić nema nikakvu zaslugu, već je to zahvaljujući kineskoj kompaniji”.

Novi gradonačelnik je na sve primedbe odgvorio: “Što me više kritikujete, sve bolje ću raditi”. Na kraju je izdiktirao svoj telefonski broj kako bi građani mogli da ga pozovu kad god budu želeli.

Nova vlast imaće stabilnu skupštinsku većinu 24 od 35 odbornika.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde