PočetnaIstočna SrbijaBorNPS Bor: TURIZAM U BORU NA RUBU PROPASTI

NPS Bor: TURIZAM U BORU NA RUBU PROPASTI

Bor, 30. januar – Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Boru izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog nedostatka strategije razvoja turizma u gradu, ističući da gradska vlast nije posvećena ovom sektoru, već je sve podređeno rudarstvu.

Na konferenciji za medije održanoj danas u prostorijama te stranke članovi odbora su istakli nedostatak ideja, vizije i ozbiljne turističke ponude, a Turističku organizaciju Bora nazvali su „aparatom za stranačko promovisanje“.

Katarina Vasković, članica odbora NPS za turizam i kulturu, naglasila je da je infrastruktura u gradu uništena, a putevi su loši u svim pravcima. Posebno je istakla loše stanje Konaka Kneza Miloša i same Brestovačke banje. Dodatni problem predstavlja nedostatak ozbiljnih smeštajnih kapaciteta, s obzirom da je Hotel Jezero u vlasništvu kineske kompanije, a osim jednog privatnog hotela, alternativa turistima praktično ne postoji.

Osim toga, Vasković je ukazala na zatvaranje skijališta na Crnom Vrhu i bazena u Sportskom centru zbog problema sa krovom. Zlotske pećine su otvorene samo sezonski, što znači da turisti koji ih posete moraju nositi vodu za piće jer lokalni motel ne radi.

Članovi odbora su takođe ukazali na činjenicu da se sve u Boru podređuje eksploataciji rudnog blaga, ističući da će, ako se ovakav pristup nastavi, Bor za nekoliko decenija ličiti na industrijsku koloniju umesto na grad. Katarina Vasković je zaključila da je možda vreme da se kolektivno razmotre alternative i da se grad odrekne dosadašnjih prioriteta, kako bi se sačuvala budućnost turizma u Boru.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde